Ik moet even iets kwijt..

Weet je..je bent onschuldig totdat je schuld bewezen is, maar op dit moment lijkt het een beetje omgekeerde wereld. Ik ken de jongen niet en wie weet is het wel een verschrikkelijk slecht mens en heeft ie alles echt gedaan waarvan hij beschuldigd wordt…maar toch. Ik zie ook een opgejaagde knul van 22 jaar.  Belazerd  en in het geniep gefilmd door een akelige publiciteitsgeile wannabe Sherlock. Als ik mijn krant opensla zie ik de meest ongefundeerde pseudopsychologische vaststellingen en heksenjacht achtige plaatjes.
Je zal de moeder van dit joch maar zijn…nog rouwend om het verlies van haar man en zijn vader dus. Met naam en toenaam, zonder enige rekening te houden met iets als privacy, voluit op foto en video…de hele wereld rond. Blijkbaar is het zelfs zo dat onze regering niet de moeite gaat nemen om, als hij schuldig blijkt te zijn, hem naar Nederland haalt om hem hier zijn eventuele straf uit te laten zitten of misschien te behandelen. Ik  hoop diep in mijn moederhart dat achteraf blijkt dat hij gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was….maar ja…het kwaad is dan eigenlijk al geschied.
Eigenlijk heb ik ongeacht wat, vreselijk medelijden met hem, schuldig of niet…dat is niet aan ons maar aan een onafhankelijk en objectieve rechter. We mogen onszelf als beschaafde samenleving in 2010 trouwens ook wel weer eens achter de oren krabben, heksenjachten en schandpalen zijn uit de middeleeuwen…erg beschaafd vind ik dit allemaal niet.
Natuurlijk is het vreselijk dat er 2 meisjes vermoord zijn…dat praat ik niet goed…het gaat om hoe wij als beschaafde samenleving tegenwoordig publiekelijk mensen kapot maken zonder dat er vastgesteld is dat iemand echt schuldig is.