I&I 2011…die T…van de Werelt

Ik heb mezelf een opdracht gegegeven: doe verslag….en pas op met je gezeik!

Vanuit het #boektweepuntnul co-auteurschap mocht ik vandaag in Lunteren aanschuiven in het ICT-cafe om aan en inlopers wat te vertellen over het hoofdstuk Netvibes.
Bij aankomst in de Werelt in Lunteren kon ik de wereld helaas niet laten zien waar ik zat, Foursquare volgers dachten dat ik de hele dag thuis zat.
De mooie ludieke suggestie 1/125e winnaar van een SIDN award zag ik direct verzilverd in een t-shirt dat ons door de sponsor Van Buurt Boek aangeboden werd, echt vet.
Het ICT cafe was eigenlijk de hele dag goed bezet, mooi initiatief van Harry Dubois…niet alleen voor de bezoekers maar ook voor de co-auteurs was dit hartstikke leuk, weer mensen gesproken die meegeschreven hebben.
Koekje, koffie en op naar de eerste workshop (denk  aan je opdracht Karin!). Om meer meisjes in informatica  te interesseren, zou er meer met taal in informatica moeten gebeuren (de computer als taalmachine)…wij als mens hebben : computioneel vermogen en dat onderscheidt ons van de rest. Dames en heren, mag ik u de DOS Box laten zien waarin Haiku’s gegenereerd kunnen worden door onderdelen van zinnen (woord benoeming) . Volgens mij (maar ja ik ben een alfa vrouwtje) heet het exe programma taaldoos..maar pin me er niet aan vast. Als dit in informatica onderwijs terugkomt vreet ik mijn iPad op…met joppie saus. Of ik heb de strekking gewoon niet begrepen.
Dusssss….heerlijke lunch, goede gesprekken over Twitter spam, 3 hashtags en wifi….en daarna weer eens een wokshopje.
Samenvattend, na een half uur kromme tenen was ik zo boos dat ik (nadat er al 3 mensen vertrokken waren) de presentator er op aan sprak dat ik wat miste…en dat voordat ik vertrok wilde zeggen dat ik er geen hout van snapte, dollars in nederland niet gebruikt worden… en of er een life demo kwam.
Voor de goede orde: ik heb later keurig de heren uitgelegd waarom ik boos was en opstapte en ook nog een filmpje gezien van de denk ik werkende belofte.
Pauline Maas, waar ik mee gein, lach en samenspan in Twitter, Wordfeud (of met haar man) en het echte leven….heb ik haar boek GameMaker4School laten signeren en me verontschuldigd dat ik de keynote later wel zou kijken. (dit was echt de eerste keer van mijn congresboezoekersleven dat ik dat deed, want het is onbeschoft om eerder weg te gaan!!!)
Ik zeik niet….maar wat me bijblijft is een mijnheer met een heuptasje en gezondheidssandalen…en die DOS Box….
Lunteren ligt mooi in een stilte gebied en wereld schrijf je daar met een T (en die zal niet van Telecommunicatie zijn).
Oke 1 zeikje: als er een 22e komt….wijk dan voor een ICT congres uit naar een plaats die IN de Wereld ligt…en laat de titel van workshops de lading dekken!!!!!
Het was stil op Twitter!
NOANOOT: het presentje van I&I is (andere jaren ook trouwens) er wel een om veel te gebruiken en daar ben ik heel blij mee: een 2 in 1 travel adapter…TOP! dank!

2 reacties

Reacties zijn gesloten.