IGENDA voor de iPad

Tijdens de onderwijsdagen maakte ik kennis met Bram van Rens van Vididac. Hij vroeg me eens te kijken naar de Igenda voor de iPad. Speciaal ontwikkeld voor onderwijs
Omdat ik vanavond mijn iPad voor dik 2 weken kwijt ben, vandaag maar even een snelle review

De igenda is een digitale agenda die leerlingen kunnen gebruiken voor hun schoolzaken.
Het lesrooster  is importeerbaar door school met een schoollicentie, maar kan ook door de leerling zelf ingevoerd worden.
Daarnaast is er ruimte voor huiswerk, herinneringen (beiden ook evt. door de docent in te voeren), een prikbord (dat gaat met een Twitteraccount).
Daarnaast kun je als gebruiker de look en feel aanpassen en zelf ook huiswerk en taken invullen.
Door het uploaden van foto’s kun je er dus een heel eigen agenda van maken.
Mijns inziens (1,79 euro) de investering voor een individuele leerling op een iPad school meer dan waard maar misschien nog meer van waarde als een school een schoollicentie neemt.Roosterwijzigingen en mededelingen zijn direct zichtbaar en je helpt leerlingen door voor hen ook het huiswerk in de planning mee te nemen.
Leuke vind ik dat er ook een Facebook koppeling mogelijk is zodat je als leerling ook daar niets van hoeft te missen.

 

Ontwikkettip: iets met geeltjes of plakband, mijn agenda zat altijd vol met stukjes haar van vriendje, snoeppapiertjes en briefjes. (dus een eigen funhoek)
Ook een extra pagina met bijvoorbeeld hyperlinks of RSS feed zou een mooie extra zijn, de docent kan dan aan huiswerk ook bronnen koppelen.