Iets met reptielen en gras gevoel.

adder1.jpg
Vorige week werd ik telefonisch gefeliciteerd met mijn geluk. Als een van de weinigen, (uit 8000 mensen gekozen) mocht ik 7 nachten in een 5 sterren resort doorbrengen voor 29 euro (voor alle nachten). Mocht nog 5 anderen meenemen en genieten. Alleen de reis naar Spanje of Tenerife was voor eigen rekening. Joepie, win ik ook eens iets. Echter internet is dan een uitkomst, effe surfen en voila: timeshare promotie, uitgebreid aan de orde geweest bij Radar en allerlei andere fora. Jammer.

Datzelfde gevoel had ik bij het openen van de mail van Malmberg, met de aankondiging van de website onderwijs van morgen. (jammer dat de naam overmorgen al vergeven was)
Na het bekijken van de site was (*doelgroep: expliciet VO
), wat willen ze nou met die website?
Zijn er onvoldoende bronnen voor VO docenten en zijn wij als MBO dan verder?

Was er niet zo’n clubje als Kennisnet dat onafhankelijk voor en met docenten actief is, nogal wat subsidiepotjes beschikbaar?
De mail roept over: Inspirerende en spraakmakende rapporten, onafhankelijkheid?
De docent van morgen Award? Goh, leuk voor SBL: de docent van het jaar (ja dat is een jaar natuurlijk en niet morgen).

*Wat nou als ik ineens denk aan de discussie over gratis schoolboeken, Europese aanbestedingsperikelen en alle ellende van dien.  Handiger en goedkoper om digitaal lesmateriaal aan te bieden, te gebruiken in een ELO bijvoorbeeld.
Slim van ze om digitaal te gaan en al een lezerspubliekje op te bouwen? (alhoewel is
Slim niet een andere club?)