Hoog tijd voor een registerregister #TGIF

Vorige week ontving ik mail van iemand die toegelaten was in het Lerarenregister maar daarbij wel een een waarschuwing kreeg dat zij niet thuis hoorde in dat register. Zij moest zich aansluiten bij het IB’register (het LbIb). De IB’er waarover ik spreek is werkzaam in het basisonderwijs, bevoegd leraar maar inmiddels al een tijd Intern Begeleider. Ze wil wel heel graag bevoegd blijven met het oog op de toekomst.


Wanneer ik probeer bij het LbIb achter de “beroepsstandaard” te komen moet ik die voor 14,95 kopen. Ik zou dus als IB’er moeten betalen voor een door mij te onderschrijven beroepsstandaard. Het LbIb maakt trouwens deel uit van het LBBO (de Landelijke Beroepsgroep voor Begeleiders in het Onderwijs).
Ik raakte daar dus even de weg kwijt.
Oh wacht….er zijn er nog meer……..

LB iets

Het (individuele) lidmaatschap is slechts 72,50 per kalenderjaar.
Heeft een intern begeleider, werkzaam op een school in het bezit van een onderwijsbevoegdheid hierom gevraagd? Bestaat er werkelijk een “beroepsgroep intern begeleider”? Zijn het lerarenregister (vooralsnog gratis en vet gesponsord door de minister) en het Intern begeleiders register aan elkaar geknoopt? Is een IB’er niet ook Leraar? Of andersom kan een leraar ook niet IB’er zijn?

De registerzoektocht gaat verder. 
Voor slechts 175,00 per jaar MOETEN schoolleiders PO ingeschreven staan in het schoolleidersregister. Ik weet bijna zeker dat “de beroepsgroep schoolleiders PO” daar niet zelf om gevraagd heeft, maar dat de Sociale Partners dat met elkaar bekonkeld hebben. Het behoeft geen rekentoets op 3F niveau om uit te rekenen wat dit opgetuigde feest kost. Wat het de schoolleider PO oplevert, dat weet ik niet.

Natuurlijk komt er ook een schoolleidersregister VO. Deze is nog in de maak, want vanzelfsprekend is de beroepsstandaard die een schoolleider PO aan dient te hangen echt van een heel andere orde dan die van een schoolleider VO. Daar gaan de wijzen zich nog even over beraden. Wel slim dat de VO academie (van de VO-raad) alvast wat prachtige gevalideerde trainingen op de site heeft staan. Dat scheelt de aanbieders van trainingen mindfulness a 1500 euro weer een validatieformulierenset.
Weet iemand al wat het (waarschijnlijk verplicht) registreren bij het schoolleidersregisterVO kost?


U denkt natuurlijk dat was het dan…maakt u uw registerborst maar nat.
Ik vond hier op internet een pdf van alle door de rijksoverheid geregistreerde domeinnamen

schoolbevoegdheden.nl, schoolleiderregister.nl, schoolleiderregistermbo.nl, schoolleiderregisterpo.nl schoolleiderregistervo.nl, schoolleidersregister.nl, schoolleidersregisterhbo.nl, schoolleidersregistermbo.nl, schoolleidersregisterpo.nl, schoolleidersregistervo.nl, registerdirecteur.nl, bevoegd.nl, b-i-o.nl

Gelukkig is de overheid ook eigenaar van de domeinnaam: pointofsinglecontact.nl en andersom ook singlepointofcontact.nl. Ik begin te denken dat het domein passievoorpubliekeverantwoording.nl niet lang ongebruikt zal blijven met deze registerwildgroei en besparenkunjezelf.nl door er even niet aan mee te doen. Ik vind dat de domeinclaimende ambtenaar een belonennaarprestaties.nl verdient.

Maar hij heeft wel vergeten registervanalleregisters.nl te claimen.