Hoera voor (de Nederlandse) Sesamstraat

De leukste straat van Nederland bestaat 35 jaar…las ik ergens. Wat heb ik er vroeger met de kinderen veel tijd verslapen en wat hebben we er veel mee gesmokkeld. Wij hadden een aantal afleveringen op video (ja die had je 20 jaar geleden) en als we ze wat eerder in bed wilden kieperen zette ik gewoon de video om 6 uur aan…want na Sesamstraat was het bedtijd.
Ik heb al in geen jaren gekeken (wil het nog even zo houden) en heb dus Plurk gemist…is mijnheer Aart er nog en Sien?
Mijn favoriet: Elmo…vooral het zinnetje: Elmo nieuwe schoenen, Elmo nieuwe schoenen draaaaagen was een vast item.
Mijn jongste zoon werd door zijn grote broer ernstig afgevoed met behulp van Sesamstraat. Op vrijdagmiddag was er moppenmiddag op school. Nou was de juf van mijn jongste ook een echte kleuterjuf dus een mop over Bert en Ernie mocht altijd, ook al had de smurf een fout moppenverleden.
De mop was ontstaan door het stukje waarin Ernie niets kan horen omdat hij een banaan in zijn oor heeft. Tsja en voor een 14-jarige grote broer is dat gauw verbouwd tot: Hee Bert ik heb een banaan in mijn kont…..Nee Ernie dat ben ik.
Okee de juf vond’em niet leuk…en de rest van de 8 jarigen uit de klas? Zij snapten de mop niet en vroegen thuis om uitleg, waar de ouders de mop dus wel snapten.
Dag moppenmiddag….maar toen had de jongste de mop van Roodkapje en de boze wolf met de kleine oogjes dus allang aan zijn klas verteld.
Gefeliciteerd Sesamstraat….behalve Pino…die vind ik echt niks…stomme vogel.

2 reacties

  1. @Jorden, vet…zie je wel dat Sesamstraat van alle tijden is 😉

Reacties zijn gesloten.