Hoe later de avond……

Daarnet moest ik even wat zoeken in Blackboard. Wij hebben een teller op de pagina van het inloggen staan. (werkelijk actieve bewegingen)
Ik kon het niet laten (nog net geen woensdag gehaktdag) om er even een foto van te maken. Om tien voor twaalf op dinsdag avond waren er ruim 900 mensen actief in Blackboard. Nou maar hopen dat de server overeind bljft want Henk alleen kan het niet 7×24 en bij de in te kopen ondersteuning in Amsterdam gaat ook zo rond 6 uur ‘s avonds het licht uit. Ach het is maar onderwijs en in Blackboard vindt geen aanwezigheidsregistratie plaats.

Blogged with the Flock Browser

4 reacties

 1. Ik kan me nog herinneren (maar helaas niet terugvinden) een mooi grafiekje dat het elo-gebruik van scholieren weergaf.

  Tussen 6.00 en 8.00 uur was er een behoorlijke piek. Daarna een scherp verval en vanaf 9.00 tot een uur of 19.00 werdedn de elo’s nauwelijks gebruikt. Daarna steeg het gebruik weer scherp zo tussen 21.00 en 23.00 en om daarna tot 2.00 geleidelijk weer een beetje in te zakken.

  Moraal van het verhaal: de elo werd vooral gebruikt als leerlingen niket op school zaten. Hoe logisch is dat?

 2. Karin,
  Binnen blackboard zal er toch wel wat zijn aan unieke log-ins op een dag?
  Daar kun je denk ik werkelijke gegevens halen.
  Of zit ik daar gewoonweg helemaal langs.

  – Reaktie op Fons
  Vul je ELO met content.
  Koppel daarna de roosters en communicatie (bv op gebied van scores en uitgevallen lessen) naar je studenten in de ELO.
  Denk dat je logica dan rap onderuit zal gaan.
  Kwestie van keuzes maken.

 3. @Willem van Dinther @Fons, heren het ging over de vreselijk slechte ondersteuning mbt Blakboard en keuzes die gemaakt zijn. Meten is zweten…Hoe logisch is niet investeren in Onderwijs maar wel in een leerlingaanwezigeidsregistratiessysteem als je roostering niet in orde is

 4. presentieregistratie is verplicht en goed onderwijs niet 🙁 logisch toch…

Reacties zijn gesloten.