Hoax en weer tijd voor een tip?

Vanmorgen vond ik in mijn mail weer goedbedoeld doorgestuurde viruswaarschuwingen. Misschien weer eens tijd voor een update over Hoaxes.
Een Hoax is een nepwaarschuwing voor een virus, waarin de schrijver jou dringend verzoekt de mail aan iedereen in je adresboek door te sturen omdat er een vreselijk virus rondwaart op het Internet. Vanmorgen werd ik weer dringend gewaarschuwd geen bijlage te openen van Hallmark. De mail op zich is al bijna een virus, als ik het door zou sturen aan iedereen in mijn adreslijst loopt mijn Gmail verzonden lijst vol en genereer ik veel onnodig mailverkeer. Ik wilde hier een link naar de uitleg van een mailbom even neerzetten, maar de eerste Google hits zijn werkelijk sites waar je mailbommen vandaan kunt sturen, dus beter van niet.
TIP: Krijg je weer de een of andere  waarschuwing via een e-mailbericht, kijk dan eerst eens voor meer informatie op Google. Raadpleeg anders de lijst met hoax’s (nepwaarschuwingen dus) op virusalert.nl. (wel jammer dat er een popup van virusalert overheen schuift, die ik dus altijd dichtklik uit angst voor een virus).

e-mail_hoax05