Hier wel een Leraar24 update.

Tijdens de NOT werd leraar24 gelanceerd. “Leraar24 is een online platform van, voor en door leraren, bedoeld om u te ondersteunen bij het uitoefenen van uw beroep. Met Leraar24 kunt u zich op elk moment van de dag efficiënt en kosteloos informeren en verder groeien in uw vak.” [Bron]
Nu werd er direct na de lancering op veel weblogs met name geschreven over de disclaimer, ook ik heb daarnaast iets gezegd over de  manier van aanbieden en delen van kennis.
Op de weblog van Trendmatcher reageerde Arnoud Engelfriet als volgt op de disclaimer:

“Deze disclaimer is duidelijk geschreven door iemand met weinig verstand van internet en al helemaal niet van Web 2.0. Pierre’s samenvatting (“wij mogen alles met uw werk en u niets met het onze”) is volkomen correct.
Om een paar fouten te noemen:
– Overnemen in het kader van nieuws is toegestaan (persexceptie, artikel 15 Aw)
– Het tonen van hun logo bij berichten over Leraar24 is toegestaan (beeldcitaat)
– Framen en inline links mag ook, zolang je maar niet doet alsof je een commerciële band hebt met Leraar24 of dat de content van jou is (zie Batavus-arrest)
Ridicuul en bewijs dat men niet weet waar men het over heeft is het verbod om de broncode van de HTML te mogen achterhalen.
Waar “hyperlinks of een vorm van linken die de URL wijzigen” over gaat is me volstrekt onduidelijk.
Men eist afstand van de persoonlijkheidsrechten wanneer je een bijdrage plaatst. Dat is maar beperkt toegestaan.
Onbedoeld hilarisch vond ik het “Leraar24 ervaart geen enkele aansprakelijkheid”. Ik ervaar dat ook zelden, hoewel aansprakelijk gesteld worden een interessante ervaring kan zijn zo schijnt het.

Als we nu spreken over de blijvende ontwikkeling en lerend vermogen waarom staat de disclaimer er dan bijna een maand later nog onveranderd? Inmiddels staat er een link naar YouTube waar ook filmpjes te vinden zijn. Over versnippering gesproken, dit lijkt me niet niet echt wenselijk.
Volgens mij is het echt een uitknop die in het logo staat.

En ja, ik heb nu een heleboel regels van Leraar24 overtreden, is goed voor mijn ontwikkeling