Het zit er weer op …..reisblog met de Kampeerbus op weg.

Voor het eerst dit jaar op reis met de in juni aangeschafte kampeerbus. Op weg naar Duitsland, Oostenrijk en verder.
Ikzelf hou wel van “we zien wel waar we uitkomen” maar mijn keukentafellief heeft wel graag een richting en vooral een voorzichtige schatting van de te rijden kilometers.

IMG_7044We hadden de bus al voorzichtig getraind op iets meer vaart dan 90 km per uur. Na een jaar stilstaan was dat wel even nodig. Netjes 100 kilometer per uur rijden is even wennen maar ook heel relaxed.
Op vakantie met massa’s ruimte, lege plekken, een vast bed en een koelkast!

De eerste stop was in Sommerach, omdat we gewoon lekker rustig wilden beginnen. Als zwemgekkie had ik me voorgenomen om wel campings te zoeken met water.
Camping Katzenkopf heeft dat, want zwemmen kan in een zijtak van de Main, heerlijk zwemwater.
(Tip voor de 1-nacht slapers met een caravan…. er is daar een terrein waar je aangekoppeld kunt blijven met je sleurhut).
Als wijnliefhebbers zaten we daar op de eerste plek al gelijk goed. Frankenwijn voor een prikkie…dus na wat testflesjes even een paar onderweg dozen meegenomen.

Op naar Salzburg …waar we op Camping Nord Sam een plek vonden.
Natuurlijk zijn campings in Duitsland en Oostenrijk iets prijziger dan in Frankrijk, maar deze camping spande wel de kroon. 43 euro per nacht en dan heel kleine plekken.
Sowieso worden campings er niet echt gezelliger op nu de halve wereld op pad is met een camper. Er zijn echt verschrikkelijk grote huizen op wielen, daar was ons busje een krot bij.
Het zwembad was wel weer heel lekker en lag op 10 stappen van onze plek.

We hadden deze camping uitgekozen omdat we enkel met openbaar vervoer naar de stad wilden. De bus stopt er voor de deur van de camping. Met een dagkaart ov kun makkelijk reizen en het kost bijna niets (3,70). Waarom hebben we zoiets niet in Nederland trouwens?

Salzburg is een Sissie stad en natuurlijk wordt je doodgegooid met de Sound Of Music tours. Dat hebben we maar even niet gedaan…..en nee ook geen koetsje J
slotjesIk wist trouwens niet dat Salzburg ook een slotjesbrug had (natuurlijk ook niet aan meegedaan).

Door naar Wenen, waar we weer gekozen hadden voor een camping die openbaar vervoer naar de stad had. Klosterneuburg ligt 14 kilometer van Wenen en heeft een leuke kleine stadskern om wat te drinken en te eten. Voor ruim 20 euro kun je 72 uur gebruik maken van het openbaar vervoer naar/in- en rond Wenen. Het station is 2 minuten lopen vanaf de camping en met een half uur sta je midden in Wenen (trein en metro).

Ook deze camping lag dicht bij zwemwater (Donau)….maar de stad Wenen was even belangrijker, dus dat hebben we niet getest.
Drie hele dagen hebben we door de stad gezworven en genoten van de grandeur. Laten we voor nu de politiek maar even buiten beschouwing laten. Wat een paleizen zeg.

Ik ging vooral naar Wenen voor het Hundertwasserhaus en het Hundertwasser museum. Een aanrader! Wel een stukje lopen en niet echt in het centrum van de stad maar de moeite waard.IMG_7104
Natuurlijk ontkom je niet aan Klimt en meer musea, dus we hebben er nog 2 musea bij gepakt. Het Belverdere komt nog wel een keer.

Het plan was om vervolgens door te rijden naar Hongarije en net als Wenen Boedapest te verkennen. Maar we hadden beiden de stad wel even gezien en niks moeten is ook wel erg lekker. Daarnaast liepen de temperaturen stevig op en wilden we dus even genieten van het mooie weer.

Een andere camping zoeken was wat lastig want internet en wifi is in Oostenrijk lang niet vanzelfsprekend. We kwamen uit in Poysdorf.
Voor de luxepaardjes onder u, vooral wegblijven bij deze camping. Voor de genieters, zwemmers en wandelaars…vooral heengaan.
De beheerder van de camping is niet de hele dag aanwezig maar gewoon neerplempen je spullen en hop het meer in.
De beheerder kwam elke avond even tips geven en werd ook onze vaste wijnleverancier.
De camping is een gemeentecamping dus verwacht geen speeltuinen en activiteiten. Heerlijk dus 🙂

Poysdorf heeft heel veel wijnkelders en net als wij eieren halen en geld in een busje gooien, zo kun je daar wijnproeven en geld achterlaten in een bus. Waarschijnlijk is dit zo omdat de route van Santiago de Compostella door dit gebied loopt en de pelgrims ook wel een wijntje lusten.

Na 6 dagen nietsdoen toch weer op weg naar huis. Net als de heenreis in rustige etappes.
Regensburg zou de volgende stop worden…..

Helaas…

Na een reutel…een puf….en vervolgens een uitvallende motor…stopte de kampeerbus er na 150 kilometer  mee.
Daar sta je dan….op de afrit van de snelweg bij OED.
Na de ANWB (via de app) gebeld te hebben begon het grote (Wegen)wachten. Omdat we na 3 uur nog steeds niets zagen komen, weer even gebeld met de ANWB. Die zochten ons in Duitsland in plaats van Oostenrijk, dus weer een uurtje wachten

sleepHet wegslepen achter de sleepwagen was een griezelrit. Doordat er in de motor nogal wat vast zat, was remmen en sturen hard werken.
In Amstetten werden we bij de Ducato garage neergezet en kon het zoeken naar oplossingen beginnen.
We hadden snel een appartementje en een biertje. Op zondag moet je maar niet proberen de garage en meer in beweging te zetten.

Maandag constateerde de garage dat de kampeerbus niet op eigen kracht naar huis kon, dus moesten we wat zaken gaan regelen.
Niets anders dan complimenten voor de ANWB en Centraal Beheer.
Een huurauto, de terugreis van de kampeerbus en contact met de garage was eigenlijk heel snel geregeld. Een nieuwe huurauto Opel Astra (Turbo) konden we in Linz oppikken….overpakken van de vuile was en dinsdag waren we weer op weg.

We hebben nog wat zaken te regelen…zakelijk en administratief.

We startten (op) met een Kattenkop en eindigden met een Kater.kater

Wordt vervolgd…..

4 reacties

  1. Mooie reis. Onvriendelijke bus zeg. Op de eerste trip er de brui aan geven. Hopelijk repareerbaar? Als troost… De koelkastmagneten in Pt zijn nog steeds hilarisch.

Reacties zijn gesloten.