Het toetje zonder de leraar, #leraar24

Had even nodig om de hashtag te ontdekken en tijdens de prachtige uitzending op Nederland 2 stroomde Twitter over van de (terechte) complimenten voor Jelmer Evers en natuurlijk  andere 2 gefilmden Neomi Lotte en Pauline Scheepers. Zeker de moeite waard om de documentaire even terug te zien.
Wat mijn wel verbaasde (niet positief) is dat in de 2 VMBO klas en de huiswerkklas 0% ICT gebruikt werd. Maar goed daar ging het niet over. Een portret van 3 mensen die weten hoe je ongeacht de opleiding, onderwijsrichting, niveau wat er in hoofden van leerlingen omgaat. 3 mensen die leerlingen stimuleren en als mens zien.
Daarna vond er op de site van leraar24 een discussie of iets wat er op moest lijken plaats. Mijn TL ontplofte, hoewel dat op de site niet te zien was, op de een of andere manier haperde de Tweets update.
Inhoudelijk vond ik het rondetafelgesprek niet echt sterk, de onderwijsspecialisten waren Ad Verbrugge, Marcel van Herpen, Matthijs Leendertse. Gelukkig was het niet een BON feestje want mijnheer Verbrugge kreeg aardig tegengas..zeker daar waar het ging om het oude denken…vroegah!

Maar, lieve leraar24, waar waren nou de mensen waar het in onderwijs ECHT om gaat? Waar waren in de discussie de leerlingen/studenten/deelnemers? En waar waren de echte specialisten, de docenten en misschien schoolbestuurders?

Maakte ooit (de niet in dank afgenomen grap) het logo van leraar24 lijkt op een uitknop,
het is het iedere keer net niet helemaal…..

Lees trouwens ook de blogpost van Erwin Klaasse even, die een punt maakt over het feit dat je als onderwijsmens ook zelf dingen moet bedenken en doen en best wat kritischer mag zijn.

In Nederland barst het van de prachtige voorbeelden van docenten die ICT in hun onderwijs goed inzetten, vernieuwend denken, leerlingen aanzetten tot creativiteit en anderen stimuleren door kennis te delen.
Die leraren maken het verschil en verdienen allemaal een voetstuk…maar ja…onderwijs he, niet lullen maar poetsen!