Het ePortfolio maar weer eens in de picture zetten.

Vaak heb ik moeite mijn werk en bloggen gescheiden te houden, dat is nog lastiger als je een gastblog of column schrijft. Persoonlijk maak ik geen reclame voor producten in een gastblog en zelden op mijn eigen weblog. Nu ik echter vandaag platte reclame voor een eigen product op een weblog zag van een gastblogger kan ik hier op mijn eigen weblog ook wel eens wat leuks voor een product van Paragin doen.

In juni kwam de publieksrapportage van Calibris over E-portfolio: Wat kan het? Wat kost het? Hoe werkt het? uit.
[Met drie prominent op de markt aanwezige leveranciers van e-portfolio’s, Paragin, Matchcare en Dactique, zijn gesprekken gevoerd om antwoord te krijgen op bovenstaande vragen.] Bron
Makkelijker is het om de hele rapportage hier te downloaden en te lezen.

In het verlengde daarvan ben ik al een hele tijd bezig met het bekwaamheidsdossier in het kader van de wet BIO (beroepen in het onderwijs) die in 2006 van kracht geworden is. Inmiddels begrijp ik dat de onderwijsinspectie nu ook controleert op bevoegdheden van docenten. Werkgevers zouden moeten faciliteren in een bekwaamheidsdossier, waarin de docenten zelf bijhouden hoe zij werken aan het bijhouden van de 7 beroepscompetenties. Maar waar ook de verslagen van functioneringsgesprekken, POP en CV export mogelijk zou moeten zijn.
Neem eens een kijkje op leraar.mijnportfolio.nl en probeer het eens uit….feedback is van harte welkom en let wel…de ontwikkelingen gaan razendsnel en de mogelijkheden breiden zich bijna wekelijks uit.
Vanzelfsprekend wordt er zeer zorgvuldig omgegaan met de gegevens die je achter laat.
Trouwens, heb je al een digitaal portfolio, test dan even hier of het voldoet aan de NTA2035 afspraak.
Mijn wens sluit aan bij die van StePs NIEMAND DE DEUR UIT ZONDER EEN ePORTFOLIO.

Zo uitgeplugt!