herinneringsfoutjes

Déjà-vu: betekent letterlijk reeds gezien. Een gevoel van herkenning hebben wanneer men zich op een bepaalde plaats bevindt terwijl men er nog niet eerder geweest is. Of het gevoel hebben een bepaalde gebeurtenis al eens eerder te hebben meegemaakt terwijl de gebeurtenis plaatsvindt.
[bron]

Proust schreef al over een déjà vu….hij kreeg die door de smaak van een Frans gebakje dat hij als kind at.
Ik krijg een déjà vu bij de geur van een appel of wierook…of is dat een geurherinnering?

Al zoekend op internet wilde ik weten of een déjà vu wel echt bestaat of dat het een zweefteefding is.

Déjà vu is wetenschappelijk bewezen.
Blijkbaar zijn je hersenen als je een déjà vu hebt je herinneringen aan het checken.
In eerste instantie dachten wetenschappers het als een nieuwe, onjuiste herinnering die in het geheugen verwerkt wordt. De onderzoeker van het onderzoek dat ik vond,  denkt dat bij een déjà vu de frontale gebieden van het brein onze herinneringen controleren en signalen versturen wanneer een herinneringsfout optreedt.
Zo’n fout is een conflict tussen dat wat we echt hebben ervaren en dat waarvan we slechts denken dat we het hebben ervaren. [bron]

De zweefteefvariant
Een déjà vu kun je als een soort leer-boodschap interpreteren voor jezelf. Misschien wil het universum en/of jouw onderbewuste aan jou vertellen dat je wat meer aandacht mag besteden aan bepaalde dingen of dat je bepaalde dingen op een andere manier mag doen.

Weet je wat ik ga doen?
Ik ga op stap met de KarinVan en ik ga gewoon nieuwe herinneringen maken……beter dan last hebben van herinneringsfouten.

Fijne paasdagen!

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint (momenteel) @ireenBertholee een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.