Help mij te evalueren en reflecteren…de beoordeling

Ineens liep mijn mailbox vanmiddag vol.
Oh jee,  de jaarlijkse beoordeling komt er aan.
Bij de club waar ik nu werk is dat mijn eerste keer, dus best spannend. Dat wordt nog even een avondje serieus aan het werk met mijn eigen reflectie. Wat heb ik gedaan, hoe was het  was het wat?

reflectie_escherVanzelfsprekend zullen veel mensen heel jaloers zijn op de gedegen beoordelingscyclus die er bij ons is. Zeker,  vanwege het feit dat je werkelijk je eigen professionalisering in de hand hebt en als je die hebt laten liggen is dat je eigen schuld.
Natuurlijk zijn er een aantal must do’s, (pijnpuntje voor mij…ik ben nog niet van de Prince (ach is nu een Koning) en de ITIL)…heb me daar telkens weer uit weten te smokkelen.
Maar moet daar nu echt aan geloven…PUNT.

Nu ga ik je hier niet lastig vallen met kernkwaliteiten, kernwaarden, mijn POP, mijn te behalen en behaalde doelen, competenties en klant evaluaties…dat is mijn eigen pakkie an.

Maar…toch suddert er iets…
Als je moet aantonen iets gedaan te hebben…en je zit in het weekend en ’s avonds van alles te doen met je onderwijshart, je drive, je netwerkgedachte, je zwerm gevoel?
Als je afgelopen jaar nogal wat extern gepubliceerd hebt (ik zie mijn weblog ook als een externe publicatie) hoe maak je dat dan van waarde in je beoordelingsgesprek?
Waarom dan ook niet gelijk een evaluatie/feedback ronde hier op mijn weblog(s).
Nu mag je een keer zeggen wat je wilt, over mij, over mijn netwerk gedrag, of mijn getweet, over Karin Winters. Sterker nog…help me eens…en help me ook dat in mijn beoordelingsgesprek aan te kaarten. De wereld is groter dan een word document, inzet en klantevaluaties.

Als je denkt aan de veranderende wereld zoals in het boek de (R)evolutie van werk, van Bas van de Haterd  geschetst, dan zul je dus in de toekomst ook op een andere manier beoordeeld gaan worden.
Wat vindt mijn netwerk over mij, mijn kennis mijn kunde, mijn invloed?
Dat telt voor mij en eigenlijk niet,  de wel of niet behaalde inzet en omzet.
Ik neem dus deze blogpost(s) en de daarop gegeven reacties (ongecensureerd) mee in mijn beoordelingsgesprek. |
Dus gaat uw gang….als het je hier te openbaar is dan mag het ook per mail, maar weet dan vooraf dat ik de mail meeneem in mijn gesprek, ikben@karinwinters.nl

6 reacties

  1. Ik waardeer Karin Winters om haar betrokkenheid. Ze reageert adequaat op tweets die wereld in gezonden worden en doet dat op een kritische scherpe manier. Hierbij is ze respectvol richting de ontvanger. Ze heeft oog voor haar netwerk en weet de juiste mensen te koppelen! Ik ervaar dit als prettig! Bedankt dus daarvoor!

  2. Toch maar even via de mail:-) Hopelijk heb je er iets aan.

  3. Karin is scherp, kritisch en neemt geen blad voor de mond. Door haar prettige manier van communiceren voel je je vrij om te zeggen wat je wilt. Ze straalt vertrouwen uit. Niet iedereen heeft dat, dus dat is zeker een kracht!! Al met al iemand waar het gewoon prettig is om mee te chatten, tweeten, bloggen, samen artikel te schrijven en noem maar op!!

  4. Karin is ongewoon een lastig mens, al zou ik het übercool vinden als ze mijn lastige tante was. Wie Karin kent, weet hoe verfrissend dat is. Zegt gelijk of iets wat wordt of niet. Doet niet onder voor een makelaar in speciaal tuig, zoals onderwijs-ICT oplossingen. Verbindt Jan en Alleman, zonder commissie of afhankelijkheidspenningen. En… Prikt je glimmende denkwolkje door als zij simpelweg niet gelooft in wat je haar wilt verkopen.
    Is dat lastig? Mwa…
    Het is wel zo makkelijk.
    Ik geniet ervan zo lang ik maar kan.

Reacties zijn gesloten.