Help het rode kruis een handje, maar niet zo

Zit weer te bedenken hoe ik dit koppel aan Onderwijs……komt wel.
Vanmiddag vond ik aan de voordeur een flyer van het Rode Kruis, zo’n hotel hanger: niet storen s.v.p of mogen wij u even storen. Deze plakker is onderdeel van de noodkreet van het Rode Kruis om geld of iets anders. Natuurlijk vind ik het Rode Kruis, een goede club en stort ook bij rampen op giro 555 ofzo. Volgens mij zijn we zelfs 1 maal per maand gewoon donateur van dit Rode Kruis. Waarom maak ik me nu zo druk. Alle mensen die thuis waren hebben waarschijnlijk een belletje aan de voordeur gehad, goed gesprek gevoerd en wel of niet geld gegeven. Diegenen die niet thuis waren hadden de hanger met sticker. Als je wel gestoord wil worden haal je hem weg, wil je niet gestoord worden..vul je je adresgegevens in, telefoonnummer en plak je hem terug.
Mijn ergernissen (onderwijskoppeling in de maak).
1. Doordat dat label aan de deur hangt kan iedereen (ook de slechteriken) zien dat ik niet thuis ben.
2. Als ik niet gestoord wil worden vul ik mijn hebben en houden in, hang dat aan de deur…kaassie voor diezelfde slechteriken
3. Ik heb een sticker op de brievenbus dat er geen ongeadresseerd drukwerk door de gleuf mag….als je iets op de deur plakt gooi je het het niet door de gleuf.
Wat is er mis met de collectebus? Wat kost het druk en stickerwerk (ja in kleur)?
Niet meer doen, wat mij betreft.
Onderwijskoppeling: bezint eer ge begint…denk na over je actie…..mediawijsheid: strooi nooit met je privegegevens op de openbare (digitale snel-) weg.
Trouwens…de dame die nu door de straat loopt en keurig bijhoudt waar ze wel en geen gehoor had…kan maar beter niet aanbellen…ben niet aardig (oh jee en het is pas maandag).

Blogged with the Flock Browser