Heb ik weer, mini cd vast in de Mac

Waar staat dat je zo’n klein cd’tje niet in je Mac mag stoppen? Nou zit ie mooi vast! Gisteren was ik in de voorbereidingen van de Sintpret een digitaal fotolijstje aan het vullen maar moest daar op de Mac toch echt een vieuwer voor installeren. Nu zat er zo’n schattig klein CD’tje bij en zonder na te denken schoof ik die in de gleuf. Niks dus. Kreng herkent het ding niet dus eject knop heeft geen enkele zin. Alle fora maar eens af…..de meest stomme oplossing was de Mac op zijn kant houden en schudden…ja hoor dat helpt. Ook in Twitter was er meer uitlachen dan echte hulp.
Goede tips waren:

 • Net doen of je een cd brandt en dan op uitwerpen drukken, maar de bankbook weet helemaal niet dat er een CD in zit.
 • Met een pincet proberen het ding te pakken (dat durf ik dus echt niet).
 • Opstarten en de muisknop ingedrukt houden (dat wist ik gelukkig wel al).
 • Ook de tip: Itunes starten en daar op eject drukken werkte niet.

Ik neem em dus wel even mee naar Putten en anders moet de MacDokter er aan te pas komen. Mooie trouwens is wel dat aan en uit zetten gewoon geen probleem is…moet je eens met een Windows machine doen…die start (bij mij tenminste) op over het CD station..had ik deze post niet kunnen schrijven.
Ervaringen en goeie tips zijn welkom….kom me niet aan dat het stom was om te doen…dat is deels zo…want nergens staat dat het niet mag.
Beste MacBook beginners…kleine CD’s zijn UIT DEN BOZE.

Giantknife.jpg

8 reacties

 1. @Fred, dank maar appeltje wil niet geloven dat er een cd in zit..dus helaas

 2. Sint zei nog zo tegen Karin:
  Stop hem nu niet daar in!
  Maar toch deed zij de mini cd
  In die grote Apple snee
  Nu zit ze met de gebakken peren
  Onze Karin moet nog wel wat leren…

 3. Hoi
  Ik had hetzelfde en ik heb em eruit gekregen met mijn mooie briefopener, die is dun en lang genoeg om em eruit te krijgen.
  Schuif de briefopener langs de achterzijde naar binnen kleine 10 cm.
  beweeg de onderkant van de opener naar voren en probeer de cd te voelen.
  Zo kun je hem er langzaam uit drukken.

  Je mag mijn opener wel lenen als je wil.

  groet Maurits

 4. @Maurits, wat een lief aanbod, ik denk dat ik ook een pging ga wagen…met mijn nagelvijl….oeps wel spannend, dank voor de tip

 5. Macbook op z’n kant houden en als een fles ketchup een paar keer schudden. Bij mij kwam hij er na een paar keer gelukkig weer uit.

Reacties zijn gesloten.