Hadden we maar…

In de krant lees ik net dat in Frankrijk de scholen na de zomervakantie, indien de pandemie toeslaat, hun lessen via TV, Radio en Internet gaan aanbieden. Nu weet ik niet wat de stand van zaken in Frankrijk is…maar hier gaat dat vast niet gebeuren. Zouden er nu scholen zijn die deze kans verzilveren omdat zij wel heel actief geinvesteerd hebben in hun mensen en materialen? Natuurlijk ben ik sinds januari “commercieel denkender” dus ik zie op de korte termijn onvoorstelbaar veel uitdagingen :-). De docent die wel actief geweest is in de wereld van het wilde internet en zijn spullen in een ELO of op een website heeft staan heeft nu veel voordelen te halen. Leerlingen die ziek thuis “moeten” blijven lopen geen achterstand op, dus het schoolplan wordt niet door de war gegooid. Als de school dichtgaat uit voorzorg, kunnen zijn lessen doorgaan of hij zorgt ervoor dat er vediepingsstof wordt aangeboden (bijvoorbeeld een pittige webkwestie). Als hij/zij zelf ziek wordt en er geen vervanging is, gaat (bij gedegen inrichting) ook nog veel door.
Natuurlijk is internet en e-leren geen vervanging van de fysieke aanwezigheid op school en altijd een aanvulling….maar nu toch “verdomde handig”.
De ZZP-ers als daar zijn Fons vd Berg, Marcel de Leeuwe, Florina Blokland,…en vast straks in de commentaren nog meer slimmeriken……willen wel helpen. Je mag natuurlijk ook mij of ons bedrijf bellen šŸ™‚ We hebben wel mooie en snelle oplossingen hoor. Hier liggen kansen voor de voorlopers!
kip_met_griep

EĆ©n reactie

  1. Natuurlijk wil ik helpen šŸ™‚
    Deze layout mag w.m.b. blijven! Apart en nog nooit gezien op het web, dus vooralsnog ben je in mijn ogen uniek!
    Trouwens wel vreemd dat je blog via Google Reader wel opent maar niet via een tweet van je.

Reacties zijn gesloten.