Had mijn opa nu nog maar geleefd..gouden gratis drankjes

Mijn opa is al 30 jaar dood, dus dit wordt geen tranentrekker maar een constatering. Mijn opa was gek op streken uithalen, gratis drankjes ritselen en ook nog eens hondsbrutaal. Als hij met mijn moeder en mijn tante ging lunchen keek ie altijd op het bord of er nog een trouwerijtje meegepikt kon worden. Alleen verse bruidsparen waren kansrijk (daar kennen ze namelijk lang niet alle familie van elkaar). Afijn, als de receptie begon…toendertijd zo rond een uur of 5…sloot hij aan in de handenschudrij (niet aan de receptiegangerskant maar aan de “ik hoor bij het bruidspaar rij”). Reden om bij de familie te gaan staan…daar kwamen ze drankjes nog achter je aan brengen ook.
Zo bracht hij menige receptie door en liet het zich goed smaken, als hem gevraagd werd of hij familie was van de bruid…had hij allang opgelet hoe de rijen stonden en wie familie van wie was. Viel eigenlijk nooit door de mand, wel op zijn gezicht na een zoveelste drankgelag (cognac was zijn lievelingsdrankje).

Waarom begin ik daar nu over….als hij nu nog geleefd had, had ie waarschijnlijk elke dag van de week zijn Gratisjes meegepikt.
IPON 10 en 11 maart, Onderwijs en ICT 10 en 11 februari, ach, kijk hier voor meer open en gratis (of bijna) bijeenkomsten. Niet de conferenties hoor….maar de drankjes en hapjes…want na de grote instroom bij de start…let er niemand meer op de deuren (die niet op slot zijn)….kijk eens om je heen op de eerstvolgende grote bijeenkomst…wedden dat mijn opa daar had rondgelopen.
Dan heb ik het alleen nog maar over onderwijs 🙂