Haat-liefde gedoetjes

Perikel
[Lat. periculum, z.a.] gevaar, moeilijkheid, avontuur, perikoop

[bron:https://www.ensie.nl/betekenis/perikel]

Al jaren heb ik een haat/liefde verhouding met online verkoopplekken. Zowel voor de aan- als verkopen.
Ooit kocht ik (zonder grondig onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van een webshop) via Instagram een paar droomschoenen. Maatje 42 is niet echt gangbaar, dus toen ik de snoepjes voorbij zag komen, tuinde ik er met open ogen in. wel betaald, schoenen nooit ontvangen.

Ook met de kwaliteit van online gekochte producten is het vaak tot huilens toe gesteld. De soepele mooi vallende zomerjurk op de foto is achteraf vaak een statische soepjurk uit China. 
Lesje geleerd, kopen doe ik eigenlijk alleen nog maar via Etsy (als ik echt iets heel erg leuk vind) of Catawiki (veel meer garanties, maar daar betaal je dan ook voor).

De grootste haatverhouding heb ik met Marktplaats.
Niet vanwege het platform zelf, want dat biedt echt wel kansen. Ik koop er zelf zeer zelden iets en dan eigenlijk alleen omdat ik de verkoper via andere kanalen ken.
Verkopen daarentegen levert altijd perikelen op.
Stel je een minimale vraagprijs in…en hup iemand gaat er gelijk met een bod ver onder zitten. De berichten uitwisseling draait regelmatig uit op gehork en gezeik.
Een afspraak om te komen kijken, never nooit iemand gezien.

Ooit hadden we in De Meern een puntgave Des Bouvrie keuken, die ons veel te mager was (en geel…brrrrr). Voorwaarde was: voor bijna niks mee te nemen, maar er wel zelf uitslopen. Verschillende bieders, verschillende wegblijvers en uiteindelijk op een zaterdagmorgen iemand die met zijn handige Harries de keuken wel even zou ontmantelen. De keuken bleef heel….dat was jammergenoeg niet het geval met de muren en de vloeren.

Ik verkocht mijn winterbanden voor de vaste prijs van 150.00 euro. Een te late reageerder bood 150,01 om zijn gelijk te halen en om aan te geven dat ik de hoogste bieder de banden moest gunnen.

Perikelen nu (misschien morgen niet meer).
Twee stoelen die ik probeer te slijten, omdat ik een andere stoel op het oog heb. Iemand biedt, ik accepteer, we wisselen wat berichten uit en nadat ik mijn adres gegeven heb, blijft het stil.
Nou vind ik het wel spannend worden, want komt de beste Mo ze straks ophalen als ik weg ben of erger nog…als ik rustig lig te slapen.
Hij reageert in elk geval niet meer op mijn vraag, wanneer hij denkt te komen kijken.
Heb ik weer een lesje geleerd of gaat het allemaal nog meevallen?

Ik heb dus Marktplaats perikelen…..welke perikelen heb jij?

Oh en de stoelen staan natuurlijk nog steeds te koop, want ook de dame die een bod deed haakte af

4 reacties

  1. Precies vanwege dit soort perikelen doe ik nooit wat met Marktplaats. Heb ook nooit wat gedaan. Het idee alleen al dat ik afspraken moet maken met mensen, die bij mij langs gaan komen (of niet) en dan moeilijk gaan doen staat me zo tegen. Lijkt me ook zoveel energie kosten, die ik niet heb.

  2. En zulke mooie stoelen, verkopen en geduld hebben dat hoort bij MP. Ik heb heel veel leuke verhalen en verkopen. Paar jr. jl. kreeg ik te maken met een Hork… sinds die nare ervaring bij afhalen, opsturen nog nooit een probleem gehad, vraag ik altijd om telf.nr. Daarna pas NAW delen “dan weet ik ook wat van jou”. “Er kan van alles tussendoor gebeuren”, “MP niet op telefoon”. En de leuke verhalen kwamen weer. Zij blij, ik blij.
    M’n winterbanden heb ik nog.. na een bod, geef ik een reactie en geef de bieder 24 uur, geen reactie dan gaat diegene op blok.
    Je stoelen krijgen vast een goede nieuwe plek.

Reacties zijn gesloten.