Google Hangout serieus of lollig?

geschikt-ongeschiktAfgelopen vrijdag testte ik samen met 3 ander (niet nader te benoemen) mensen uit mijn  netwerk, een Google Hangout.
Gewoon om eens te kijken of een Google Hangout geschikt is voor een overleg en daardoor het heen en weer rijden vanuit alle uithoeken van Nederland verminderd kan worden.
Twee van de deelnemers deden dat vanaf een ChromeBook, waar in de Hangout sessie direct allerlei handige plugins als suggestie oppoppen. Een derde startte op zolder en nam ons lopend mee naar de huiskamer (Tablet dus) en de laatste zat op de zolderkamer vast aan de laptop gekluisterd.

Natuurlijk ga je terwijl de geluidsinstellingen nog getest worden even kijken wat er allemaal mogelijk is aan de fun kant.
Tsja, en daar gingen we dan…de hoedjes…de achtergronden…de snorren en brillen…en ineens zelfs overlay over het hoofd (die plugin moet ik nog even zoeken).

WP_20130920_004 Terwijl we elkaars bureaublad overnamen, white board deelden en Youtube video’s startten….verzandden we al snel in “lekker klieren”. (vooral de geluidjes nadat iemand iets gezegd heeft). En nee, ik was niet het braafste meisje van de klas…alleen op het fotomoment.
Als je niet met elkaar afspreekt wat je gaat doen en wat je laat,  ontaardt een Google Hangout sessie, ook bij ontbreken van (digitaal) bier al snel tot lachen en lummelen.
Het instrument werd dus voor zakelijke meetings even  als  “niet geschikt” bestempeld.