Google en Microsoft willen ROC’s

Vandaag werden ROC en AOC collega’s op uitnodiging van Surf en ROC I-partners getrakteerd op presentaties van Google en Microsoft voor educatieve doeleinden.

Deze bijeenkomst vond plaats op de het ROC Aventus in Apeldoorn.(wat een prachtige school)

Beginnend Blogger als ik ben heb ik natuurlijk geen foto’s gemaakt, namen opgeschreven en leuke begrippen of knallende zinnen opgeschreven. (leermoment).

Wel ben ik enthousiast over het aanbod van Google om gratis gebuik te maken van Google Apps
Leerlingen zijn veelal al I-Google gebruikers (ikzelf ook trouwens) en wij als school hoeven (zeeeeer kort door de bocht) alleen accounts aan te (laten) maken. Alle voor educatie beschikbare applicaties zijn gratis. Met name het online live samenwerken in Google docs is heel aantrekkelijk en natuurlijk de zeer grote mailbox waar het ROC geen omkijken naar heeft. (ja ja ik hoor jullie systeembeheer).
Ook het terugvinden van bestanden binnen school met de gatenkaas Appliance lijkt mij een uitkomst.

De middag werd gevuld door Microsoft Edu (als ik dat Google op Microsoft+Edu neemt de live search van Microsoft het over). De link volgt want ik surf me suf.
Voor met name systeembeheer en als zeer bekend herkenbaar platform mooi en vast gebruiksvriendelijk. Wat mijzelf betreft was ik al snel de weg kwijt tussen de online applicaties en zogenaamde cliënt gerelateerde applicaties (dus dat wat je op je eigen PC moet hebben staan). Daarnaast wordt Hotmail als mail gebruikt en Blackboard verstuurd mail als BCC dus ziet Hotmail Blackboard mail als spam (niet gewenste mail).

Mijn onderbuikgevoel en Googlefan als ik ben maken dat ik graag een pilot zou willen starten met Google.
Nu nog even zoeken naar de juiste persoon in ons ROC om dat voor elkaar te krijgen.

Willem Karssenberg heeft  uitgebreider en  doortimmerder verhaal, lees daar dus maar verder. Wel het plaatje van zijn Blog geleend

google_vs_microsoft.jpg