Goodnight Jim Bob, koppelingen Sociale netwerken slaapverwekkend

Vanmorgen wandelde ik weer even door de voorpagina’s van de netwerken waar ik (in meer of mindere mate) actief ben en weer ergerde ik me aan het feit dat mensen al hun sociale netwerken gemakzuchtig maar vooral onnadenkend aan elkaar geknoopt hebben. Ook naar aanleiding van de blogpost op Twittermania (die van oorsprong afkomstig is van All Twitter) maar weer even een zeurpost.
Wat ik bedoel, is dat je alles op de automatische piloot kunt zetten, door met name Twitter te koppelen aan al je netwerken als Facebook, LinkedIn en Google+.  Als je daarnaast Foursquare en allerlei apps weer een Tweet laat plaatsen als je wat gedaan hebt, is het nog erger.
Een tijdje terug heb ik het eens gevraagd aan wat mensen en een van de argumenten die ik terug kreeg, niet al mijn contacten in LinkedIn en Facebook zijn actief op Twitter, dus ik wil een zo breed mogelijk publiek bereiken met 1 druk op de knop.
Wat mij betreft is dat een “eikelpoetsers argument” en daarbij ook nog eens arrogant omdat je blijkbaar niet de moeite wilt nemen om op verschillende plaatsen verschillende dingen te zeggen, passend bij het genre netwerk. Ik persoonlijk gebruik bijvoorbeeld LinkedIn echt als een zakelijke omgeving. Wie van mijn zakelijke contacten wil daar nu zien dat ik 5 kilometer hardgelopen heb en bij de MacDonalds zit te eten? (beiden zijn een illusie natuurlijk)
Een ander voorbeeld vind ik de goedemorgen en welterusten cultuur…..als je alles aan elkaar knoopt zie ik, als actieve lezer van de verschillende grote sociale netwerken, mensen 5 keer naar bed gaan en opstaan. De Waltons deden het ook:

De suggestie om de mensen die alles aan elkaar knopen maar eens actief te gaan ontvolgen, ontvrienden en ontnetwerken vind ik eigenlijk niet eens zo’n slechte. Veel werk maar dan heb ik er geen last meer van, want waarschijnlijk zie ik als ontvanger het als een probleem….de zender zal het worst zijn. Of…..zou er iets van mediaonwijsheid achter zitten?

2 reacties

  1. Dit is hoe het web in elkaar zit. Beetje tegennatuurlijk om te gaan zeggen dat mensen die dingen aan elkaar knopen om de data lekker door het netwerk z’n gang te laten gaan geboycot moeten worden. Omdat ze er geen aandacht aan kunnen geven? Tja… dan moet je nooit toestaan dat een video embed kan worden want pas dan duikt ‘ie ook nergens bij een ander op en zul jij je niet verplicht voelen comments op al die andere site na te lopen.

    Ik zet mijn foto’s op Flickr, en die duiken dus overal op. Ik zet min video’s op Vimeo en YouTube en die duiken dus overal op. Ik zet mijn audio op Soundcloud en die duikt overal op. Naam: API. Super handig. Doet Twitter ook gebruik van maken. Hoe je niet overal handmatig dubbele dingen te gaan doen.

    Internet is een groot open netwerk. En die data moet kunnen stromen. Natuurlijk is redundantie soms vervelend en moeten we daarover nadenken, maar content die op andere plekken opduikt, dat is wat internet is. Dat IS internet. En het oproepen tot het bannen van mensen? Laat ze lekker. Ze gebruiken gewoon de techniek. En als je ze beu bent, niet volgen, maar als een dominee

  2. @Marco, natuurlijk ben ik het voor het grootste deel met je eens…zeker voor wat betreft alle andere kanalen met media, als foto’s video’s en wat al dies meer. Het is ook eigenlijk mijn eigen probleem, ik heb er last van 🙂 maar soms moet ik het even kwijt…ik reageer wel trouwens daar waar mensen een reactie achterlaten. Ging mij meer om op veel kanalen roepen dat je een blogpost geschreven hebt….of dat iemand je een compliment gegeven heeft bijvoorbeeld (jezelf retweeten)

Reacties zijn gesloten.