Glazen muur en glazen muiltjes.

Heb ik weer, zou over meisjes in de techniek schrijven en kan gewoon de inspiratie niet vinden. Als ik ga zoeken op feminisering en beroepen, staan er eigenlijk geen positieve zaken maar wat studies, waaronder bijvoorbeeld iets over “Mietjesmaatschappij”.
Het project de Glazen Muur is afgesloten maar waarschijnlijk alleen omdat het geld op was.
Waarom moeten er nu meer vrouwen de techniek in? Eigenlijk gewoon omdat er gewoon te weinig mensen voor veel te veel banen zijn. Heeft dus eigenlijk niet met de sekse te maken, meer met het potentieel.
Ook is natuurlijk het beeld dat we van een technisch beroep hebben niet erg sexy, vieze handen en voeten en is natuurlijk de fysieke kant van veel technische beroepen niet echt aantrekkelijk voor veel vrouwen. Alhoewel, vrouwen kunnen ook niet achteruit rijden en hebben geen oriëntatie vermogen maar daar zijn ook oplossingen voor gevonden toch?
VHTO zet zich in de breedste zin van het woord in om meer vrouwen in de techniek te krijgen, in alle onderwijsvormen maar ook in de beroepen.
Een voorbeeld is de website: ICTster  waar vrouwen aan het woord zijn over hun werk.
Ook op de website Spiegelbeeld  zijn vrouwelijke professionals in bèta/techniek/ict aan het woord om vrouwen enthousiast te maken voor een technisch beroep hun beroepsbeelden zijn verzameld in een database.
Wat mij opvalt en daar word ikzelf niet blij van, waarom moeten er allemaal roze strikjes, hartjes en frutsels op sites met de meisjes als doelgroep, glazen muiltjes effect en Assepoester?

0 reacties

 1. Als het roze, onhandig is en een spiegeltje heeft, is ‘t voor een meisje.
  Vrouwen en markting: lees Learned on Women.
  Soms tandenknarsend waar, soms gillend goed.
  Zo was mij bijvoorbeeld nog niet opgevallen
  dat alle poepyoghurts op vrouwen gericht zijn.
  Had jij al een link gelegd tussen maandverband en grote boodschap?
  (zucht) Ik ben soms zo naief.
  Gelukkig lees ik vrouwenblogs
  tegen onnozelheid.

Reacties zijn gesloten.