Giro 555 help Haiti..ik doe niet mee

De besmetting op de weblogs slaat toe, iedereen komt in actie en iedereen schrijft er over.
Voor de goede orde: op mijn rechterbalk staat sinds vrijdag de link naar de samenwerkende hulporganisaties met een mooie vlag van Haiti. De banner die daar beschikbaar was heb ik niet geplaatst, vond het een akelige foto. Doneer dus vooral grif!.
Ook via I-tunes kun je doneren (echter als ik zoek binnen mijn Itunes in de winkel….op Haiti en Donate…niks noppes nada)
Op Twitter is er een #Twitterveiling.
Bij Facebook staat in Farmville een knop die als je wit graan koopt zorgt dat het geld overgemaakt wordt voor Haiti. Als je wat verder zoekt vind je 14.000 resultaten met beloftes
De gezamenlijke Radiostations hebben een 555 dag.  De Tv trekt Linda en meer leuke mensen uit de kast
Let wel er staat inmiddels 6,5 miljoen euro op giro 555…Minister Koenders heeft toegezegd te verdubbelen….vooral veel storten, weet je zeker dat je dubbel gestort hebt, is per slot van rekening gewoon de staatskas…dus belastinggeld dat voor de verdubbeling zorgt.

En ik, ik kijk naar het gemak van de aflaat…niets gestort, niets gedoneerd, geen een actie gestart. Ik doe niks, want ik deed daarvoor ook al niks.
Bedoel dit niet hardvochtig, vreselijk als je daar woont en als je al niets had en nu nog minder. Maar…..waar gaat al dat geld heen? Wat gebeurt ermee? Worden de mensen op Haiti daar beter van? Gaat de tot een week geleden foute regering van Haiti dan weg? Krijgen Haitianen een toekomstperspectief?

Waarom kan er nu ineens wel van alles voor Haiti gedaan worden? Voor die tijd aten ze daar al modderkoekjes hoor….en dan lees je er niets over!
Sorry, ik doe niet mee aan de landelijke massa hysterie. De snelheid van Internet maakt dat we allemaal volgende week weer een klamboe voor Afrika kopen ofzo.
Als ik onderstaande video van het Goede Doel (Belgie 1982) publiceer kan het zomaar gebeuren dat Buma mij een rekening van tig euro stuurt…die maken ze dan vast wel over op giro 555.
Sorry….

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.