Genieten, Co-creatie met een bloedvaart!

Vanmiddag riep Erwin Klaasse op Twitter dat hij zo trots was op zijn leerlingen, die een filmpje gemaakt hadden over een spreekwoord.

Spreekwoord / uitdrukking from Sjaboe on Vimeo.

Ik raadde dat en vroeg wat de prijs was…legde mezelf omgekeerd de prijs op dat ik ook een filmpje met raad een spreekwoord zou maken

Vervolgens wordt dat zoals gewoonlijk bij met name een onderwijsincrowdje door getetterd en ja hoor in no time verscheen van Roeline Jochemsen online

Die arme Edith van Montfort toch….raadde mijn opdracht en omdat zij won moest ze ook haar bijdrage leveren. Edith is een bloedsnelle lerende waar schoolbesturen jaloers op zouden moeten zijn. Want ondanks haar “zelfbedachte” digitale beperkingen leverde ook zij in no-time een spreekwoord op. Hopelijk zijn haar niet Twitterende collega’s ook te besmetten.

Let wel: de tijdspanne van dit hele verhaal is maar 4 uur….en leverde 4 zeer mooie in onderwijs bruikbare producten op. Wat ook eigenlijk heel leuk is, 4 producten op 4 plaatsen in 4 varianten…heerlijk die standaarden en de mogelijkheden om open en eerlijk te delen!

Co-creatie over de onderwijsgrenzen heen….dit is zo leuk!!!
Afijn dit is onderstebovenleren….content creëren met elkaar, leerlingen, leraren, onderwijsassistenten, schoolbestuurders en consultants…grenzeloos creëren en delen.
Ik word zo blij van deze dingen!!