Generale repetitie op De Coolewee

Vorig jaar kocht ik een ‘opblaastent’ ter vervanging van de mislukte KarinVan2. Die is nu niet meer nodig, dus mijn dochter en haar verkering nemen de tent over.
We planden de Hemelvaart om te testen. Ik deed het, om mijn generale repetitie te houden en om de autocross, piratenfeest en blubbering in Alteveer te ontlopen.
We boekten bij camping Coolewee in Bathmen.

De Sallandse Heuvelrug is een prachtig gebied en je hebt in no-time het gevoel dat je in het buitenland zit. Het is maar een uurtje rijden vanaf hier, dus de route optie: snelwegen vermijden werd donderdagmorgen aangezet.
Zonder irritante rammels onderweg (daar is een generale repetitie voor), werd ik hartelijk ontvangen door de veelmailende eigenaar. Vooral over wat er allemaal niet mag op de camping, maar ook heel lief veel bijlagen in de mails met wandelroutes, fietsknooppunten en bezienswaardigheden.
Omdat we met 2 soorten kampeerdingen waren en we ook bij elkaar wilden staan, leidde hij me over de camping, druk wijzend op bomen, bochten en obstakels naar een prima plek.
We kregen een eigen mini-camping, een veldje tegen de vijver aan en omringd door struiken en bomen.

De Mise en Place
Inmiddels heb ik geleerd eerst te kijken hoe de zon gaat en waar de wind waait, dus na wat schuiven en draaien was de KarinVan de windstopper (van die dag).
Binnen 10 minuten was de klus geklaard en kon ik wachten op het opblaasspektakel van de beide tortels. Zij waren net iets later vanwege de files.
Ook dat kampement was eigenlijk zo uitgerold (opgeblazen).

Het holletje van mijn KarinVan is zo onbeschrijfelijk lekker.

Er is inmiddels een vaste routine ontstaan voor de avond. Voor Skip zijn laatste rondje gaat, wordt de slaapplek ingericht, dan kan Skip na het loopje gelijk ‘naar bed”. Het klinkt misschien wat truttig, maar ik probeer de thuistijden qua eten, lopen en spelen aan te houden. Inmiddels heb ik geleerd dat dat voor Skip ook gewoon het beste werkt. Rust, Reinheid en Regelmaat.
Nou ja…..bij de uitjes krijgt Skip wel veel vaker iets ‘van de tafel’ en eigenlijk is dat slecht. Hij gaat schooien…en dat haat ik!
Eenmaal binnen (dus ik ook), gaan de gordijnen dicht, de foute grijze joggingspullen aan en de kaarsjes en lampen worden ontstoken. Ik toast op mijn keukentafellief en neem de dag door.
Dan schuif ik kussens in mijn rug en lees een boek, kijk gedownloade Netflixspullen of schrijf in het reisdagboek.

Afijn, nacht 1 dus.
Mijn lijf riep bij het naar bed gaan al  HO, KLAAR, STOP.
Sinds vorig jaar speelt een achillespees op en heb ik daar ook wat aan laten doen en doe er zelf iets aan. Goede loopschoenen, oefeningen en luisteren naar mijn lijf.
Logisch dat het lijf (en de geest) ho roepen natuurlijk, dus ik heb vrijdag een 100% rustdag ingelast. De schatten namen Skip mee op de wandeling over de Sallandse heuvelrug en ‘s avonds experimenteerden we of pasta op de Cadac ook werkt. Yep!

Zaterdag
Zaterdag hebben we een rondje Deventer gedaan (met de auto) en was ik voor het eerst in lange tijd in winkels om kleren te passen, zat ik op een terras aan een gebakje en wandelden we door de stad. Lunchen deden we weer op de Sallandse Heuvelrug om daarna even een testrondje van 4 kilometer te lopen. Mijn enkel vond het prima.
Het weer was beter dan voorspeld, maar toch nog wel frisjes…vooral de wind was niet echt wat je zegt…lekker.
Omdat we bedacht hadden om pannenkoeken te bakken, was het een beetje experimenteren met de Cadac, de bakplaat en het beslag.
Mijn ‘nog mee te nemen’ lijstje groeide gestaag.
De pannenkoeken zijn niet mijn favoriet op de cadac, want je moet het beslag uitsmeren en ik vond ze te dik en ongaar. Maar spek uitbakken en dan pannenkoeken maken, dat is wel een optie, vond ik. Ik heb dus ‘s avonds gelijk een pizzasteen besteld, want ik denk dat dat wel fantastisch werkt. Ik heb binnenkort vier weken de tijd om dat te testen.

KUTHERRIE
In Alteveer is met Hemelvaart de autocross, blubbering en een piratenfeest. In mijn achtertuin is het (als de wind verkeerd staat) net alsof ik er lijfelijk bij ben. Dat was mede de reden dat we besloten met Hemelvaart weg te gaan.
Laat er nou net op 500 meter een grote trekkertrek wedstrijd zijn.
Niet erg, hoort bij de cultuur van deze omgeving. Maar, dat de trekkers tot 12 uur bleven doorrazen om een winnaar te krijgen met een Full Pull (ja ik ben echt fan van…) en dat daarna DeHalsband nog effe het feest in de tent opleukte…dat vond ik minder.
Daar had de mijnheer van de camping in zijn talloze mails niets over gezegd. Dat heb ik dus vandaag ook even bij hem gemeld.

Vanmorgen (zondag) hebben we tussen de regendruppels door de spullen weer ingepakt.
Check:

 • Getest of Skip in plaats van de reisbench ook in de fietskar mee kan in de KarinVan
 • Getest of er plek is voor de Cadac (en hoe ik ‘em uitpak en installeer)
 • Olie verbruik KarinVan (echt bijna niet).
 • Keukenspullenlijst vernieuwd
 • Optimale inpak- en tijdens verblijf spullengrijp

Todo

 • Er moet nog een muggen/vliegen stop bedacht worden (ik ga voor vitrage die ik in repen scheur).
 • De porta potti als die vol is legen op een camping (hoe doe je dat zonder gêne)
 • Nog slimmer inpakken van voedsel en wat wel en wat niet in de koelkast.
 • Nog steeds heb ik de grote (en kleine) luifel niet opgezet, dat moet echt voor het echt zuidelijk warm wordt.

Gisteravond ontdekte ik ineens dat ik me gewoon verkeken had op de tijd….ik dacht dat het nog twee weken duurde voor de grotewegtrek, maar dat ik dus over ruim een week.
Mijn maag borrelt en het kladblok groeit met lijstjes.
De werkweek zit vol met nog te doen en ook een tv opname van de EO op donderdag frommelde ik er even tussen.

Voor nu, bij thuiskomst
Binnen een uur was de KarinVan leeg, schoon en draaide de was. Als ik volgende week dinsdag vertrek en voor de eerste twee nachten stop in Noorbeek ben ik er klaar voor (denk ik).

De generale repetitie is geslaagd en het was gezellig, mooi en leuk!

4 reacties

 1. Wat leuk om te lezen. Ik wens je een goede week toe op naar het zuiden. Saskia

 2. Ik ben nu in Mheer, vlak bij Noorbeek. Pas op tweet poezen. Dus Niet met de camperbus.

Reacties zijn gesloten.