Geen ramen geen Edu-roam?


In de vorige post al genoemd, er zijn wel wat problemen als je als school leerlingen stimuleert een eigen notebook mee te nemen. We hebben notebookprojecten voor leerlingen omarmd en maken daar ook stevige reclame voor. De notebooks die daar gekocht worden, worden vanwege afspraken (niet met ons, maar met fabrikanten) standaard geleverd met een Vista besturingssysteem. Ook komen er natuurlijk leerlingen binnen met een mooie Mac of nog erger een Linux machine (mijn EEE PC bijvoorbeeld). Om leerlingen aan de gang te krijgen op edu-roam hebben wij een edu-roam info pagina waar je binnenkomt op het moment dat je gevonden wordt door het draadloze netwerk. Trouwens even tussendoor :wat is Eduroam? Eduroam is een initiatief van SURFnet,via het Eduroam-project stellen deelnemende scholen hun draadloze netwerk beschikbaar aan elkaars studenten en medewerkers. Studenten en medewerkers van de aan Eduroam-deelnemende instellingen kunnen dankzij dit initiatief op een groot aantal locaties buiten de eigen instelling internettoegang krijgen. (ik kan dus met mijn edu-roam account ook bijvoorbeeld in Groningen internetten)
Echter voor Linux en Apple/Mac vind je op onze eduroam info pagina geen handleiding en geen scripts. Wat zijn dan Twitter en collegiale Applefreaks weer een uitkomst (netwerken werkt).
Jeroen Beijnen gaf mij de link naar Macstudent waar met name universiteiten en hoge scholen hun handleidingen delen in een Wiki. Kijk dat is nou handig Kennisdelen ipv Nee zeggen. Voor Linux heeft Pierre Gorissen me op weg geholpen met deze site.
Volgende week dus beide prive machines even de school insjouwen om te zien ik het als Appelbeet en Linuxloser red.

Blogged with the Flock Browser