Geen gesnotter

Sentiment: een gevoel of een stemming waardoor men ontroerd raakt.
Deze emotie heeft betrekking op iets of iemand anders.

[Bron]

De tranentrekkende kerstreclames zijn weer losgebarsten. Zielige hondjes en katjes, alleenstaande eenzame bejaarden, gezellige families die heel blij zijn met elkaar, dure cadeaugevende juppies en meer van dat spul.

Naast die reclames wordt je doodgegooid met romantische meuk en kerstfilms op alle netten en de streamingdiensten. De vooraankondigingen van de sentimentele ik hou van jou en blijf je trouw uitzendingen rond de kerst komen ook langzamerhand los.

Bij mij in de buurt beginnen huizen volop in de lichtkransen en flikkerlichten te komen. Ik zie als ik ’s avonds met Skip het laatste rondje loop, de kerstversieringen dagelijks uitbundiger worden.

Voor mij?
Kerst is voor mij de laatste jaren niets meer aan. Mijn vader, mijn keukentafellief en mijn moeder zijn er niet meer. Mijn zoons houden niet van Kerst (de een duikt weg en de ander gaat als kok lekker anderen verwennen). Blijven mijn dochter en ikzelf over en ik heb geen zin om ‘wat moeten we met mams’ probleem te worden.

De Kerst ga ik lekker naar een natuurhuisje op de Veluwe (laat de sneeuw maar komen).
Wie aan wil sluiten is welkom en als dat niet zo is, even goede vrienden. Niks moet, alles mag.
Vanaf de 27e december sluit ik (als het doorgaat) met de KarinVan aan bij een aantal solo kampeerders in de omgeving van Ommen. Warmtedeken, thermolegging en een kacheltje…lijkt me heerlijk. Voor de KarinVan ligt inmiddels een beetje kerstversiering klaar. Waarschijnlijk zelfs meer dan hier in huis, waar een klein boompje staat en wat meer kaarsen gebrand worden.

Niet voor iedereen
Met mij zijn er best veel mensen die deze periode verschrikkelijk vinden. Omdat ze gewoon niks met Kerst hebben of omdat ze vanwege een verlies of een gebeurtenis de Kerst liever overslaan.
Het (valse) sentiment dat opgeroepen wordt met alle Kerstdingen hakt er bij veel van hen negatief in.
Donkere dagen en wachten tot het januari wordt.
Alleen eten blijft (ook voor mij) het meest ongezellige dat er is, vooral met Kerst en Oud&Nieuw.

Misschien zou er net als Sky en Net5 “the Christmas channels” zijn, er een NON Christmas Channel moeten komen, zonder die sentimentele reclames, jankfilms en romantische meuk.

2 reacties

  1. Ohja, vreselijk al die reclames. En de films op tv begonnen half november al! Echt belachelijk. Er komen natuurlijk elk jaar ook steeds meer films, dus wil je ze allemaal draaien, moet je op tijd beginnen. Nog ze zijn het hele jaar op tv, met uitzondering van februari, want dan zijn er Valentijsfilms.

    Voor mij hoeft het ook allemaal niet zo. Ik heb jarenlang gewerkt in de horeca en dat beviel uitstekend. En ja, ik vind samen met familie ook fijn, maar dat hoeft niet per se met kerst. Ik zie om me heen mensen die zich in de stress werken om alles en iedereen tevreden te houden, waardoor ze zelf amper kunnen genieten. Dat schieten toch alle doelen voorbij, lijkt me.

    Dankje voor deze WOT
    Ik ga er morgen op broeden (zie ‘m wat laat)

Reacties zijn gesloten.