Gat in de taallessen markt gevuld door Myngle?

student_katu.gif

Vanmorgen in de krant gelezen en dus maar even gesurft.
http://www.myngle.com/ is een soort eBay waar je taallessen kunt kopen. Skype is het communicatiemiddel.  
Het bedrijf is eerder dit jaar is opgericht door Egbert Van Keulen  samen met oud-eBay’er Marina Tognetti (geestelijk vader Myngle), Valter Stoiani en Danilo da Silva, beiden afkomstig van taalinstituut Berlitz.
(gekopieerd van Vnunet):
Het bedrijfsmodel achter Myngle is eenvoudig. Internetters die een taal willen leren of willen doceren geven zich op bij de site. De student zoekt een docent die het beste bij zijn taalwensen en portemonnee past en gaat in zee met die persoon. Immers, een Britse universitair docent met Rechten als specialisatie die wat bijbeunt, is duurder dan de Thai die aan Indische tieners bijles Engels geeft.
Op vooraf bepaalde tijden geeft de docent via Skype aan kleine klasjes taalles. “Je kunt een taal leren spreken van een native speaker”.
Docenten kunnen hun eigen lesmateriaal gebruiken of de door Myngle ontwikkelde taalpakketten. Studenten betalen de docent, bij voorkeur, via Paypal en geven aan het einde van de cursus een beoordeling over de kwaliteit van de docent en de lessen. Net zoals een transactie op veiling eBay wordt beoordeeld. Hoe beter de docent, hoe meer vraag er naar hem is en hoe hoger hij zijn tarieven kan leggen.
Studenten betalen niets aan Myngle, docenten betalen 18 procent commissie per cursist. Dat bedrag omvat het lesmateriaal, een digitaal schoolbord en het sociale netwerk en handelsplatform.