Gamification van het leren en badges.

Gisteren was ik even aan de slag met het behalen van Open Badges
Niet alleen in Foursquare haal ik tegenwoordig badges, maar ook in LinkedIn word je momenteel suf ge-endorsed en dan doe ik het weer terug. Ook bij ons TeamKPN ben ik inmiddels in het bezit van 11 badges.
Voor onderwijs is het ook onvoorstelbaar leuk en mij lijkt stimulerend om iets met badges te doen.
Natuurlijk, is het op dit moment net zoals vroeger een stickertje in het schrift van dictee, de juf wikt en beschikt. Daar bedoel ik mee dat het gebruiken van badges, zonder dat er een objectieve waarde van vastgesteld is, niet veel waarde heeft.
Maar eigenlijk is het wel heel stimulerend om met badges te werken.
Daarnaast zou je ook vanzelfsprekend op kleine maar mij lijkt zelfs op grotere schaal iets met badges kunnen doen. Zou het maken van een CITO toets dan wel stimulerend zijn? Kun je een badge mee halen in plaats van procenten.
Nee, ik ga me niet inlezen in dikke schrijfsels, maar ga gewoon even uit van mijn eigen braindump.

Natuurlijk komt dan, als je informeel leren en formeel leren beloont met badges de vraag: hoe koppel ik nu de endorsements van LinkedIN, Badges van foursquare en teamKPN badges aan elkaar en wat is de waarde?
Kijk de waarde van de badge die Jelmer Evers mij gisteren tweette is natuurlijk GOUD waard en ik kan als enige in Nederland zeggen dat ik een Sensei Edubloggers Badge (rechts) heb.
Alle andere edubloggers zijn aan de voormiddag van het edubloggers diner in Utrecht ook beloond met een badge, moeten ze deze wel even hier weghalen.
Waarde, dat wat je er zelf voor waarde aan hecht, want aan ballotage heb ik een broertje dood.