FutureProof? nou…

Afgelopen vrijdag mochten we met ons Drempelloos team vier workshops verzorgen op de studiedag van de docenten van het ROC West Brabant. Fons vd Berg had ons namens de organisatie Creative Learning Lab uitgenodigd. Wat een organisatie zeg, alle docenten van alle locaties konden vooraf hun voorkeur voor een workshop opgeven (wie niet gekozen had werd gestuurd). Op 3 locaties in Roosendaal en Breda werd er dus geleerd en gewerkt. Allereerst complimenten aan de organisatie: we hadden de hele dag Internet, nog niet voorgekomen. Omdat wij al heel snel 2 andere lokalen gekraakt hadden, hadden we ook gewoon goed de ruimte voor de workshop die eigenlijk uit 3 verschillende activiteiten bestond.  Omdat er ook druk getwitterd werd op verschillende locaties en vanuit verschillende workshops konden we goed volgen wat er in andere workshops gebeurde. Fons zond zelfs streaming uit (da’s pas future proof).
Wel een hele klus om vier workshops van 75 minuten te geven en dan hadden wij nog het geluk dat we de taken en praten onder 4 mensen konden verdelen. (kreeg een beetje hekel aan mijn eigen stem)
Wat mij eigenlijk niet echt verbaasde maar wat eigenlijk inmiddels wel zorgwekkend is: de digitale vaardigheden, kennis van wat er met ICT in het onderwijs anders kan, het gebruik van web 2.0 tools voor onderwijs en de wil om dat te gaan doen…is wat mij betreft echt onder de maat.  Misschien is het een idee om een on the road met dit concept langs alle ROC’s te laten rijden?
Onderstaand mijn eerste Animoto filmpje (was ook onderdeel van de workshop).

Oh ja…ook hier was het eigenlijk te gênant voor woorden dat veel te veel mensen het de laatste ronde voor gezien hielden en om 3 uur de deur achter zicht dicht trokken, foei!

Eén reactie

  1. Dag Karin!

    Je Animoto wil ik nog bekijken. Erg nieuwsgierig. (Ik heb er ooit twee geprobeerd: mijn leerlingen op een ‘wetenschapsdag’ koekjesbakkend in een professionele keuken, en de stichtingsvergadering van een afdeling Antwerpen van de oud-studenten Leuven. Met Herman Van Rompuy o.a. als spreker.)

    Je artikel wil ik op een beter moment nog aandachtiger lezen.

    Je laatste woord: kan iedere spreker en congresganger (waar ook, wie ook, welk kennisdomein ook) beamen, denk ik. Moeten we daar nog zwaar aan tillen? Het is niet ‘netjes’, en niet leuk voor de spreker, maar is het geen wereldwijd ‘kwaad’? (Ervaring heeft me dat geleerd …)

    GTRZ
    janien (weetjenog?)

Reacties zijn gesloten.