Fout inchecken in Foursquare…kan lachen worden

Voor de onwetenden, foursquare is een applicatie waarin je aangeeft waar je bent (meestal doe je dat met je telefoon). In Amerika heel groot en vol met tips over restaurants, bars en leuke attracties. In Nederland nog wat minder gebruikt.
Je kunt na inchecken zien wie  er nog meer zijn (op het station Utrecht, ben je nooit alleen) en je kunt badges winnen….bijvoorbeeld door vaker dan een ander in te checken op 1 plaats. Dan ben je Mayor (Burgemeester).
Er zijn inmiddels heel veel Burgemeesters op gekke plaatsen, ik aas nog op knooppunt Hoevelaken..daar sta ik toch altijd stil.
Al die meldingen kun je tot irritatie van 80% van de mensen ook nog eens op Twitter en Facebook langs laten komen.
Natuurlijk kun je er ook  vrienden maken, leuk kun je zien waar je concullega’s op bezoek zijn.
Afijn, in foursquare zoek je dus via je GPS de dichtstbijzijnde plaats waar je op dat moment bent. In mijn geval is thuis KarinThuis.
Loop nu even mee in mijn chaotische brein.
Ik kom thuis, check in via foursquare..ik ben thuis.
Maar wat nou als iemand voor mij ook op KarinThuis incheckt? Sterker nog…dat vaker doet dan ik…is die knakker Mayor in mijn huis.
Onze gast van afgelopen dinsdag vond alleen Kekkestein (287 mtr van mijn huis af)…stel nou dat in huize Kekkestein e.e.a tussen de geliefden niet zo botert….en beiden gebruiken (en zien) foursquare (1 van hen doet dat, anders stond die locatie er niet in)
Hij tegen haar…..wie is die knakker die hier ingecheckt heeft om half 2 vannacht? Wat doet hij hier als ik er niet ben? Heb jij een vriendje achter mijn rug om?
Het is niet allemaal zo eenvoudig hoor in en uitchecken…geef mij maar een gekraakte anonieme OV chipkaart.

2 reacties

  1. ja als je dat doet krijg je dus de Kekkesteinse theorietjes 🙂

Reacties zijn gesloten.