Fijnbesnaard of eelt op mijn ziel?

Bij het WOT woord van deze week dacht ik, dat is niet op mij van toepassing

Beschaafd 2) Fijngevoelig 3) Gevoelig 4) Gevoelig karakter 5) Met een verfijnd gevoelsleven

[bron]

Al Googlend naar inspiratie, gevatheid of een mooi gedicht, kwam ik een astrologische website tegen.
Ik ben een echte Weegschaal en wat denk je, in het positieve spectrum, ben ik dus wel fijnbesnaard…..echter slaat de weegschaal bij mij denk ik iets vaker door naar overgevoelig en snel ontvlambaar.

Positief (harmonisch)Negatief (disharmonisch)
Aardig, hoffelijkLichtzinnig, fladderend
FijngevoeligOvergevoelig, snel ontvlambaar
Gul, vrijgevigVerspillend, geld over de balk gooien
VredelievendTe week, te veel incasseren
BalancerendBesluiteloos, door twijfel verteerd
Verzoenend, diplomatiekWerken met valse bedoelingen
OptimistischGemakszuchtig, lui
Smaakvol, voornaamIjdel, pronkzuchtig, verwaand
KunstzinnigZinnelijk, verleidelijk

Ik ben op 16 oktober geboren
De 16-oktober-mensen hebben de 1 (zon) en 6 (Venus) en als eindgetal 7 (Neptunus). Deze personen zijn erg bereid om voor anderen te werken en zich op te offeren. Ze hebben een voorkomende persoonlijkheid en zijn bijzonder muzikaal. Er is een grote aantrekkingskracht voor snaarinstrumenten. Bij negatieve combinaties kan dit ook oplichters aangeven en mensen die slimme contracten in elkaar weten te zetten. In justitiële beroepen kan het ook een neiging tot omkopen aangeven of… snel te beïnvloeden door anderen…niet bepaald onpartijdig.
[bron]

Oh, ik ben trouwens ook een ‘zondagskind’, dus een eeuwige geluksvogel

Een zondagskind is in letterlijke zin een persoon die op een zondag is geboren. In figuurlijke zin is een zondagskind een geluksvogel, iemand die veel geluk heeft in het leven.

In de psychologie is een zondagskind iemand die altijd het positieve van alles inziet, hij/zij houdt ervan om mensen te leren kennen en kan met iedereen opschieten. Een zondagskind kan dus met de schoonmaker net zo goed opschieten als met de baas. Het lijkt alsof een zondagskind altijd geluk heeft, maar het is eigenlijk omdat deze persoon met iedereen goed op kan schieten, en iedereen gunt hem/haar dus ook van alles.
[bron]

Zweefteverij
Ik geloof niet echt in de astrologie en zeker niet in de dagelijkse/maandelijkse algemene voorspellingen. Horoscopen en allerlei anders voorspelzaken of wazige blabla hebben mij een te hoog ‘zweefteefgehalte’.
Ook denk ik dat ‘veel geluk’ in het leven van mezelf als zondagskind, relatief is.
Als het meezit en alles goed gaat ben je een zondagskind. Zit het tegen, dan hou je je mond over de zondagen (mijn haatdag van de week).

Ik denk dat het leven je overkomt en daardoor maakt tot wat en wie je bent.
Fijnbesnaard is niet echt iets, waar ik mezelf, ondanks het weegschaalschap, in herken.
Daar heb ik de afgelopen jaren een te ingewikkeld gevoelsleven voor gehad.
Ik denk dat er een laagje eelt op mijn ziel gegroeid is.

Wie weet bestaat er wel ergens een zielspedicure, die met een scherpe scalpel, laagje voor laagje van het zieleneelt afpelt, zodat de pijn eraf gaat en het fijnbesnaarde gevoel terugkomt.


2 reacties

  1. Jij fijnbesnaarde jij!

    Mijn man is op 18 oktober jarig. Ik bekeek met interesse de lijstjes en vraag me af waarom zinnelijk/verleidelijk negatief is.

    Ik ga nu opzoek of de ram ook fijnbesnaard is (ik ben bang van niet)

Reacties zijn gesloten.