Feminisering van edublogs …onderwijswijven.nl

onwijven

Vrijdagavond of zaterdag avond, werd in de grap- en groltijd op Twitter het idee geboren voor onderwijswijven.nl .
Nou heb ik een uitstekende, meedenkende en snelle hoster  aan hosting2go en dus na het eerst kaal claimen van de domeinnaam waren ze vandaag zo lief om de site te upgraden, zonder poespas. Voor het geld hoef je het niet te laten trouwens.

Vanmiddag is na even knutselen onderwijswijven.nl live gekomen.
Wat we ermee willen?  (Voor het gemak spreek ik maar even over we…alleen ga ik het niet doen.)
Zoals in #blogpraat vanavond ook naar voren kwam wordt het vast een trend om collectief te bloggen (en anders start deze vandaag).
Ik merk dat veel mensen eigenlijk best wel iets te vertellen hebben en ook af en toe wel eens een verhaal  willen schrijven, maar niet de druk en technisch gepiel van een weblog erbij willen hebben.

Dus onderwijswijven is voor de onderwijsvrouwen die af en toe eens een blogpost willen schrijven.
Maar ook voor de regelmatige blogsters die gewoon nog een extra verhaal kwijt willen.
Waarom vrouwen? Weet ik eigenlijk niet, ik denk omdat er wel heel veel mannelijke onderwijsbloggers zijn….maar misschien ook niet.
Het gebeurde zomaar en laat het dus ook maar even gebeuren en een slimme man kan zichzelf er best tussen krijgen…als gastblogger bijvoorbeeld…

Natuurlijk moet er wel bedacht worden hoe er gepubliceerd moet worden, want als je de techniek niet wilt, dan is WordPress ook niet erg makkelijk om even snel iets te publiceren. Moet ik dus nog even over nadenken of een how-to schrijven.
Daarnaast zullen we wat afspraken moeten maken over reclame en prediken voor eigen kerk, anders zitten we straks naar advertenties te kijken.

Eerst maar eens een paar posts (laten) schrijven en eens zien waar het schip strandt.
In eerste instantie ga ik er niet heel veel tijd aan besteden want ik merk dat veel initiatieven een zachte dood sterven.
Voor nu best geinig en wie weet….is onderwijswijven.nl wel een trendsetter voor 2013.