Feedback gevraagd op disclaimer

Persoonlijk lees ik bijna nooit de disclaimer van een website of een weblog. Nu heb ik echter de afgelopen week nogal wat gedoe gehad en merk dat ik ook steeds vaker “iets vind over iets”. Afgelopen weekend kreeg ik het per mail en op het weblog aan de stok met een lezer die zelf een reactie geplaatst had op mijn oude blog. Als je reageert moet je een naam, e-mail adres en desgewenst website achterlaten. anoniem@anoniem.nl kan natuurlijk ook. Echter, ik krijg een mail als er gereageerd is op een weblogpost waarin het IP adres en zelfs de verwijzing naar whois staat. De lezer had in eerste instantie zijn volledige naam en e-mail adres achtergelaten op het weblog. Omdat ik dat zelf niet echt handig vond heb ik zelf de gegevens geanonimiseerd. Op de reactie van de lezer heb ik weer een nieuwe post geschreven en  daar deze reageerder (waarvan ik wel e-mail adres en zelfs telefoonnummer heb) geanonimiseerd op de hak genomen. Het gevolg was een anonieme reactie met de melding van aangifte wegens schending van de privacy van de lezer, die in eerste instantie zelf niet echt mediawijs acteerde. De zaak loopt nog, want ook ik heb natuurlijk actie ondernomen en de dienst communicatie van de KLPD gevraagd er eens naar te kijken. Ook Arnoud Engelfriet is trouwens benieuwd naar de afloop.
Tweede akkefietje is dat ik de ING bank in 3 blogposts nogal “afzeik” vanwege het feit dat ik nog steeds met ongeldige betaalpassen loop en het een “neverendING” story lijkt te worden. Is een gepersonificeerde bankpas nu een nieuwe of een vervangende pas? Gisteren de tocht naar het filiaal weer ondernomen, opwinden en boos worden heeft niet geholpen dus inmiddels heb ik een klacht ingediend. In het klachtenformulier de verwijzing naar dit weblog, da’s sneller dan tikken en geeft mijn frustratie beter weer. Waarschijnlijk is de ING niet echt heel blij met de posts (alhoewel ik maar een heel klein zeikertje ben in de wereld der Blogs).
Kort en goed, ik vond het tijd voor een disclaimer, mocht die van Fred Zelders gebruiken maar had zelf zoiets van het moet wat meer zijn. Bij deze feedback gevraagd op de nieuwe pagina Disclaimer, kan deze  of kan het beter?

2 reacties

  1. Ik vind je disclaimer goed. Voor de gewone lezer begrijpelijk.
    Alleen jammer dat er zo veel woorden voor nodig zijn.

  2. @Fred Zelders, dank voor je input en ja jammer dat er zoveel tekst voor nodig is, maar ja niet iedereen is mediawijs 🙂

Reacties zijn gesloten.