Fablabbergasted #Nnoal

Gisteren was ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens bij een Nnoal bijeenkomst. Thema was Fablabbergasted vanwege de Fablabtruck die er was. Ook de verdere inhoud van het  programma sprak me wel aan.
We hebben 3 presentatierondes gehad van elk een halfuur, dat vind ik persoonlijk lekker…beetje bewegen, half uurtje kijken en luisteren naar mooie verhalen en dan weer verder.

Mijn eerste ronde was de Fablabtruck, een mooie oude bus met van binnen hele leuke dingen. Een 3D printer, een Lasersnijder, een vinylsnijder en een kleine CNC machine staan in de bus. Daarbij wat notebooks en wat stoelen. De truck rijdt naar je toe en het liefst staat deze er een paar dagen. Op de notebook voor de lasersnijder stond Inkscape trouwens (een vector tekenprogramma).
De gedachte achter Fablabs staat me trouwens wel erg aan, je mag alles gebruiken in een Fablab maar je moet wel alles delen. Dus het proces (inclusief beschrijving) en je idee. Wil je dat niet, dan moet je gewoon betalen. In Utrecht zit er ook een, daar ga ik snel eens heen.
Daarna door naar Keimpe de Heer die een inspirerend verhaal hield over Creativelearninglab en wat meer achtergronden achter fablabs. Ik ga zelf even kijken naar de software Animaatje hoe je met licht en laser een zandbak levend kunt maken. Ook Architect-Toon lijkt me voor onderwijs zo leuk om te gebruiken.
Oh, en jullie gaan natuurlijk allemaal het boek Open Design Now kopen.
Als laatste rondje mochten luisteren naar het verhaal over Instructables en het Instructables restaurant dat ROC West Brabant bij de cultuurnacht in Breda als project nagemaakt heeft. Leuk Leuk Leuk.
Daarna zoals gewoonlijk even stemmen en discussieren over de stellingen in de grote zaal met de stemknoppen op de stoelen en hapje drankje.
Had ik al gezegd dat er ook genetwerkt werd?