Even voorstellen, de mens achter Helikon.

Veel contacten die ik heb, zijn online, sommige mensen heb ik zelfs nog nooit in het echies gezien. Anderen zijn wel bekenden en zien en zoenen mensen. Vanaf nu probeer ik regelmatig mensen uit mijn netwerk, edubloggers, collegae of andere mij bekenden hier aan het woord te laten. Stuur ze vragen per mail en stel ze aan jullie voor. Vandaag bijt Fons van den Berg, Edublogger en collega het spits af.


Ik over Fons: Fons is een collega bij ons ROC, hij werkt bij de VAVO (educatie) en is zelfs heel even de docent Nederlands van mij oudste zoon geweest. Fons is een early adopter van Web 2.0, ICT in het onderwijs (eerste zeer kritische Blackboard gebruiker), logisch want hij is een groot Apple fan en (in mijn ogen) specialist. Mijn Applebeet vraagbaak. Hij heeft een prachtige Grassroot gemaakt met podcasts.
Op zijn weblog Helikon schrijft hij vooral over Apple in het Onderwijs en klaagt steen en been over het feit dat Apple veel te weinig te zien is in ons ROC.
2 vragen beantwoord door Fons.
Apple en Fons of Fons en Mac in een zin.

Think different.Voor mij is Apple nog steeds het bedrijf van Think Different. Ik moet mezelf er telkens aan herinneren als ik het TD reclamefilmpje zie dat het reclame is en niet een soort geloofsbrief.Tegelijkertijd is het een tekst ( http://web.archive.org/web/20010228171255/www.apple.com/thinkdifferent/ ) die niet alleen heel goed verwoordt hoe ik naar technologie kijk, maar ook hoe ik over onderwijs denk. In het onderwijs moeten leerlingen en docenten elkaar inspireren om het maximale uit elkaar te halen. Inspiratie, creativiteit, innovatie; het zijn allemaal zaken die een steeds grotere rol gaan spelen in het onderwijs van de toekomst. En ook al ben ik vaak wat somber over de stand van zaken, ik hoe mezelf dan altijd maar de laatste regel van het manifesto voor: Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.De reclamecampagne van Apple is al bijna 10 jaar oud, maar de tekst ervan inspireert me nog bijna dagelijks. Het is bijna een beetje genant om je credo aan een reclame te ontlenen, maar misschien is het ook wel weer best wel Generatie Einstein van zo’n ‘ouwe lul’.
Distinguished Educator, wordt er binnen ROC naar jouw diensten gevraagd?
Nou, nee … ik heb wel eens een presentatietje over podcasten gegeven, maar daar houdt het op. 2 jaar geleden nog een Graasroot Award gewonnen met een podcastproject, maar de Mac staat nauwelijks op de radar. Zelfs bij de ICT en Kunst en Media-opleidingen zijn er volgens mij geen Macs. Nee, neem dan een school als de NIMETO, die staat helemaal vol met die dingen. Er is bij Zorg en Welzijn een podcastproject geweest, maar dat is zo dood als een pier. Ik ben letterlijk in anderhalf jaar geen enkele keer (als ADE) gevraagd om een iets te vertellen of een demo te geven. Gemiste kans volgens mij. Nu weet in Nederland vrijwel niemand wat een ADE is, wat ‘ie kan en waarom Apple er zo’n big deal van maakt. In de VS worden presentaties en demo’s op grote congressen zoals de NECC (vorige week) voor een heel belangrijk deel door ADE’s verzorgd. Daar zijn ADE’s champions & leaders, toonaangevende en gerespecteerde onderwijsmensen die bijna visionair bezig zijn met onderwijs en Mac. Hier in Nederland is het nog een beetje een geuzentitel, een klopje op de schouder. Maar we proberen ook in Nederland het een sterk en innovatief netwerk te maken. Kost even tijd, maar het gaat lukken hoor. Aandacht voor de Mac genoeg uit het onderwijs … alleen nog niet zoveel op het mbo.
De laatste vraag die ik stelde was, wat ga je doen komend jaar
…..
hij heeft daar een off the record antwoord op gegeven. We zullen zeker dit jaar heel veel horen en zien van Helikon en minder over ROC Midden Nederland. Goede keuze!


Blogged with the Flock Browser

2 reacties

  1. Pingback: Helikon op weg naar de toekomst

Reacties zijn gesloten.