Even slikken en weer doorgaan.

Na een echt heel lastige week, tot en met gisteren, een update.
Je kan het maar kwijt zijn.

Dag, KarinVan2
Na een formele mail naar de CamperDiscounter in Emmer Compascuum, was ik maandag net begonnen met het schrijven van een ingebrekestelling, toen er een mail in de mailbox rolde. De eigenaar van de Discounter wilde de Camper zelf even zien en gaf aan samen op zoek tewillen gaan naar een oplossing.
Gisterenmorgen reed ik dus met de KarinVan2 naar Emmer Compascuum. Willem was erbij om in elk geval met zijn nuchtere en relativerende kijk, mij bij te staan.

Soms heb je het gevoel dat iets goed komt, omdat beide partijen van goede wil zijn.
Dat gevoel had ik dus gisteren niet. Ik voelde me nog steeds belazerd en had nou niet echt het idee dat de eigenaar van de Discounter zich bezwaard voelde door mijn aantijging. Het werd wat rommelig afgeschoven op de APK keuring (die bij de buren NOVA campers plaatsvindt) en op het feit dat er afgelopen halfjaar in de camper gereden is. Alsof rijden in de camper de verborgen gebreken laat ontstaan (tectyl slijt namelijk).
De historie van de camper was door onderzoek van Willem en mij ook wel heel vaag. Drie eigenaars (De oorspronkelijke eigenaar, een andere camperboer en ikzelf). Een verhaal over een kennis die er in gereden had.  Een hearsay van derden, dat de camper voor de handel en niet voor de particulier markt bestemd was.

Afijn, we mochten een rondje om te zien of er een camper bij zou staan die ter vervanging kon dienen. Daar had ik bij het bekijken van de voorraad niet echt vertrouwen in (nou weet ik hoe tectyl er uit ziet).
We besloten even ‘een kopje koffie’ te gaan drinken (lees: bij een andere Camperzaak te gaan kijken) om na te denken.
Bij Goedkope campers (onderdeel van Bosma Campers) was de ontvangst een tikkie anders, vriendelijk en gastvrij. Er stond een Hyundai busje dat uitstekend onderhouden was. Wel een klusbus, waar Willem heel graag zijn handen voor vuil zou willen maken. Marktprijs 9.900,00 euro en omdat ik het was kon er wel wat van de prijs af.

Terug naar De CamperDiscounter om de onderhandeling over geld terug te starten.
Geen enkele beweging was er te krijgen in de prijs van 6000,00 euro.
Ik voelde me echt zo beroerd en boos, dat ik echt niets meer met de mensen van dit bedrijf te maken wilde hebben. Ik heb mijn verlies genomen en de KarinVan2 daar laten staan voor 6000,00 euro.

Na wat heen en weer praten en denken besloot ik toe ik thuis was, de zoektocht naar een camper voorlopig op te geven.  Het geld dat ik bij moet leggen en de kosten om te verbouwen gaat me net even boven de pet. Daar zijn mijn opdrachten en inkomsten op dit moment niet groot genoeg voor.
Zuinig zijn is het devies,

Toch ga ik op vakantie dit jaar, want ik bestelde, na onderzoek welke tent je alleen kunt opzetten, een opblaasbare tent, met voorluifel. Ik heb echt zoveel kampeerspullen dat ik nu ook de stap zet tot opruimen en weggeven van overtollige kampeerspullen en dan: ga ik met de Clio en een tent op pad.

Morgen is de tent hier en ga ik proefslapen in de achtertuin (met Skip erbij).
Tegelijktijd heb ik besloten een opzetzwembad in de achtertuin neer te zetten, om bij nieuwe hete dagen gewoon op vakantie te gaan in eigen tuin.
Dat was vorig jaar ook het plan….de tent stond, het zwembad(je) stond…..en toen overleed Paul in de week die ik als thuisvakantie gepland had. Dat gaat dit jaar anders zijn!
Ik heb een vakantie nodig en verdiend en ik heb na gisteren ook echt het gevoel dat dat gewoon gaat lukken!

Welke les ik heb geleerd?
Vrienden zijn zo belangrijk bij zulke shitdingen. Vooral dank aan Willem!
De warme en lieve reacties (en oprechte boosheid) van veel mensen in mijn netwerk doen me echt goed. Zelfs een crowdfunding actie werd overwogen om me te helpen. Dat is heel lief, maar wat mij betreft teveel van het goede.
Ik moet het gewoon alleen rooien….met soms wat hulp van anderen en #durftevragen

Even slikken en weer doorgaan!

5 reacties

  1. Zo ongelooflijk lullig van dat bedrijf en wat een verstandige en vooral mooie besluiten heb je genomen! Kamperen is heerlijk en zeker samen met Skip!
    En dat zwembad is jaloersmakend, helpt zo om af te koelen! Jezelf vakantie gunnen, hoe en waar dan ook, zal helpen om weer een beetje bij te komen. Mooie stap, sterkte en succes

  2. Trots zijn op jezelf .. goed afgehandeld en weer door. Mooi tentje en lekker de vrijheid van gaan en staan waar je wilt. Als je nog een volgend proefveldje zoekt !! Plek zat hier en muggen ook.
    Mega fijn dat de supporters er zijn

  3. Echt balen zeg. Zo erg zoals je behandeld wordt. Ik sta op de camping bij Erkemederstrand, een hondenstrand. Echt heerlijk hier. Ik hoop dat je een fijn plekje kan vinden.

  4. Echt Karin, wat ben ik jaloers op jouw veerkracht! Hoe je de boosheid en teleurstelling om weet te buigen naar zoiets positiefs, petje af!

  5. De CamperDiscounter is hiermee goed weg gekomen. Wat een kl…. bedrijf. Maar ik snap ook dat je hier geen energieslurpend proces van wilt maken. Geniet van de tent en van een zeer welverdiende vakantie.

Reacties zijn gesloten.