Eigenlijk is het MBO weer het haasje.

De busstakingen maken het MBO leerlingen moeilijk om op school te komen, Open deurtje lijkt me, maar wat erger is, voor het VO werd in de spits gereden tijdens de examens, waarom niet voor de veel grotere aantallen MBO leerlingen die vaak ook nog veel verder moeten reizen (REGIONAAL Opleidings Centrum).
Veel MBO’s hebben in deze weken hun examens, die zowel individueel (praktijktoetsing bijvoorbeeld) als centraal geregeld zijn.
Naast het feit dat MBO leerlingen niet meeliften met de gratis schoolboeken (veel van hen zijn ook gewoon leerplichtig) en de OV jaarkaart, wordt er nu ook geen rekening gehouden met hen tijdens de stakingen.
Dat iemand alle leerlingen een brief stuurt waarin aangegeven wordt dat ze wel kunnen komen fietsen (10 km) of kunnen carpoolen maakt dat er niet beter op. Verwijzen naar afdelingsmanagers waar zij zich 24 uur voor examens moeten afmelden, zonder de adressen en namen van diezelfde afdelingsmanagers te vermelden is ook niet echt goed doordacht.
Ons ROC had net als het Rijn en IJsselcollege ook bussen kunnen inzetten, maar ja ons ROC bestrijkt 42 locaties, moeilijk te organiseren en dat kost volgens de Volkskrant 1 maandsalaris. Wat denk je dat het kost om de herkansingen te organiseren?
Misschien een mooie voor BON om het eens een keer op te nemen VOOR het MBO in plaats van het chronisch af te branden.

Blogged with the Flock Browser