Eenpitters, mooie ontmoetingen en….

De laatste dag van het jaar 2016.
Nee, wees gerust ik ga geen lijstjes maken en niet nog eens verdrietige emotionele momenten beschrijven.

Het afgelopen jaar heb ik heel veel dingen gedaan, omdat ik ze zelf wilde doen en omdat ik daarmee mensen kon helpen. Daar word ik niet rijk van, maar het verrijkt mijn leven en mijn werk.
Soms denk ik bij het knutselen van een website: ‘dat moet je niet meer doen Karin. Gun die klussen aan mensen in je netwerk.’
Daar zijn namelijk heel veel leuke lieve éénpitters die er hun dagelijks brood mee verdienen, vanaf nu ga ik dat dus doen!

Over die éénpitters en mooie ontmoetingen, daar wil ik het over hebben.

Wat heb ik veel leuke mensen ontmoet dit jaar. Aan onze keukentafel hebben prachtige gesprekken plaatsgevonden. Daarvan wil ik er echt komend jaar veel meer!

Begin dit jaar, tijdens de verdrietige crematie van Ruud Ketelaar, waren er ook prachtige ontmoetingen. Deze volgden op de Blogpraat bijeenkomst in Utrecht…waar Ruud nog bij was. De blogpraat mensen zijn zo leuk om in het echt te spreken en om mee uit te wisselen, net als de online Blogpraat natuurlijk.

Een andere mooie ontmoeting was die met de #kommaarop mensen die ik dit jaar voor het eerst live sprak. Stuk voor stuk hebben ze me geïnspireerd en hebben me soms stevig aan het denken gezet.
Inmiddels ben ik vanwege de mooie ontmoetingen die ik bij Tekst Met Taart had, lid geworden van de Vrouwelijke Ondernemersvereniging Leidsche Rijn. Vanaf januari ga ik zelfs iets doen in de comcom (communicatie commissie).

De afgelopen maanden heb ik wat intenser samengewerkt met een aantal mensen. De cirkelcoaches van Stichting Leerkracht zijn een verrijking van mijn netwerk en mijn werk.

Wanneer er nu iemand vraagt om de naam van een coach kan ik loopbaancoaches, teamcoaches en persoonlijke coaches met naam en toenaam aanbevelen. Dat terwijl ik een coach-allergie heb (niet zo erg meer inmiddels).

Ik heb het een paar jaar gemist, steun die je van collega’s hebt als het even wat minder goed gaat. Dat heb ik de afgelopen maanden ingehaald, met bellen, appen en gewoon bij elkaar komen. Heel blij word ik daarvan.

Ook de samenwerking met Marielle van Rijn de afgelopen periode is zo inspirerend, we zijn echt een fantastisch project aan het bouwen. Daarover volgt later nog veel meer nieuws.
Met Pauline Maas ontwikkelde ik de workshop Gamification.
Die is allang klaar…nu moeten we die nog een keer samen geven.
De redacteuren van Vives (vergat ik in versie 1)…vooral de vaste 4 dames, Christa, Christie, Brigitte en mijn altijd kritisch edoch rechtvaardige mee- en tegenlezer Carla Desain. Als je nog top interviewers en schrijfsters zoekt!

Schilderen bij Lizette, Haringeten met Karin (Donkers) en Roeline,  lekker bijkletsen in Zeeland bij Edith, appen, bellen en DM’men met Caren over van alles maar vooral over vanuitreflectienaarperfectie, miepen en lachen met Myrthe en ga zo maar door.

Maar Karin, zijn er helemaal geen mannen in jouw netwerk?
Tuurlijk wel, maar die contacten zijn anders. Niet beter of slechter…gewoon anders.

Ik ga in elk geval een prima jaar uit en gezien de plannen een nog beter jaar in.

Dank aan alle gunners, durvers, bouwers, netwerkers, éénpitters en andere toffe appels en peren !!

En dan nog dit….
Ik kom best veel mensen tegen die op basis van een vast dienstverband een mooi salaris ontvangen. Zij kunnen blijkbaar ook nog tijd vrijmaken om voor een habbekrats (of voor niets) te “kennisdelen”. Het dankbare argument van de afnemers is dat er geen geld voor professionalisering of het event is. Het is dus fantastisch dat deze mensen dat (bijna) gratis willen doen.

Workshops, trainingen, lesstof ontwikkeling, presentaties, het schrijven van boeken en zelfs het organiseren van conferenties.
Realiseer je wel dat voor niets de zon opgaat. Het salaris van deze mensen komt uit dezelfde ruif als waar de professionaliseringsgelden vandaan komen.

Aan de (bijna) gratis kennisdelers: maak een keuze. Neem één of meerdere dagen ontslag en ga het ondernemerschap aan, met de lusten en lasten die erbij horen. Dan kom je niet meer voor een cadeaubon van 50 euro opdraven.

Fijne jaarwisseling en voorzichtig met vuurwerk!

11 reacties

 1. @Jeroen, dank je wel!! ook jij bent een van de mooie mensen die ik dit jaar (en vele jaren ervoor) ontmoette 🙂 Goede jaarwisseling en veel geluk!!

 2. Jaaaa karin. Wij gaan samen een leuke cursus geven in zoetermeer.

 3. @Pauline JAAAA zo vet om dat samen te doen!! Nu al in voor meer!!

 4. wat een energie lees ik hier weer .. Lees gelijk wel wat ideetjes die we kunnen uitvoeren komende jaren iets met workshops enz #samenwerken

 5. @Roeline, echt ik ben met Marielle zo’n prachtige cursusomgeving aan het bouwen. Met die opgedane kennis gaan we jouw collega’s eens mooi laten leren! anytime, anyplace anywhere

 6. Lieve Karin, de laatste maanden inderdaad intensiever opgetrokken en op weg naar een mooi en spannende ontwikkeling met Mediaprofielplus. Het is heerlijk om met gelijkstemden te werken, met gedreven eenpitters. Samenwerken aan een nieuw product , en dit alles zonder vergaderingen, afsprakenlijstjes, en contracten. Alles loopt vnl. via de digitale snelweg en met een grote basis van wederzijds vertrouwen. TOP! Blijf lekker bloggen, want ” je leest zo lekker en je blogs zijn prikkelend “!

 7. @Marielle, wij gaan de wereld veroveren 🙂 Grapje…maar echt die samenwerking is goud waard zo!

 8. Soms vraag ik me af: ‘Waar háált ze het vandaan?”
  Zoveel woorden, zoveel wijsheid, zoveel doortastendheid in dingen-mensen-gebeurtenissen waarvan ik denk: “Ze heeft gelijk! Zo had ik het helemaal niet bekeken.”
  De energie, de oprechtheid, de drive, de eerlijkheid en recht-voor-zijn-raapheid-zonder-kwetsen: Ik geniet van je, lief mens! Je maakt de (onderwijs)wereld een stukje mooier. Er gebeuren genoeg prachtige dingen, alleen moet je ze willen zien. Jij ziet ze, en ik zie ze in jou.

 9. @Florina, he ik bloos/zucht ervan. PFFF ….Gelukkig nieuwjaar dus 🙂

Reacties zijn gesloten.