Een werkgelegenheidsfabriek.

Omdat ik toch het recht op WW wil behouden, heb per slot van rekening een fors arbeidsverleden, heb ik me netjes ingeschreven op werk.nl, wees gerust ik ben niet van plan er gebruik van te maken!
Eigenlijk heb ik geluk dat ik digitaal vaardig, goed geïnformeerd en eigenlijk nog niet heel werkeloos ben. Wat een vreselijke bezigheidstherapie is dat UWV gedoe zeg. Toen ik me aanmeldde voor een WW uitkering (digitaal) en gelijk maar even wat gegevens achterliet op werk.nl ging na 2 dagen de telefoon. De mevrouw van het UWV, een heuse Beslisser Claim Werkeloosheidswet.. meldde mij dat ik te vroeg om een uitkering gevraagd had, deze werd dus afgewezen.Toen ik aangaf dan maar de datum van aanvraag in werk.nl te veranderen, gaf ze aan dat dat niet mogelijk was. Nee…er kwam een brief (per post) waarin staat dat ik wanneer ik op 21 juli nog geen werk heb, moet bellen met de UWV Telefoon Werknemers. (staat genoteerd in de agenda).
De mevrouw vertelde me ook dat ik wel werk moest gaan zoeken en bij werk.nl op de taakjes moet gaan letten.

Afgelopen zaterdag ben ik dus het werk.nl CV eens gaan bekijken. Wat een drama zeg, niet meer van deze tijd. Allereerst mag je alleen functies en opleidingen aangeven die IN het systeem staan. Dus proces coördinator Onderwijs en ICT, verandermanager, trainer Onderwijs en ICT, Startbekwaamheid BVE, Elearning ontwikkelaar…bestaat niet. Ook bij trainingen moet alles in de database staan, anders heb je die niet gevolgd. Een link naar LinkedIn? Een link naar je website, weblog? Uploaden van een eigen CV? Nee, Competenties waar je wel 1000 woorden hebt om uit te leggen dat je goed kunt samenwerken. Mij lijkt het verschrikkelijk demotiverend als je gedwongen en verdrietig de taakjes zit te voldoen.

Afijn,  ik heb mijn taakjes volbracht en kwam er gisteren achter omdat ik ICT in mijn voorkeursfuncties heb staan en mijn laatste functies iets met ICT hadden, ik 100% match met ALLE vacatures waar ICT in staat. (Leuk ook die aanhef he, omdat er geen veld voor roepnaam of voornaam is.)
uwv

Wordt vervolgd….of zou ik nu geen WW krijgen omdat ik hier nu op mijn blog zeg dat het UWV zelf een groot werkgelegenheidsproject is.
Misschien kan ik ook wel Beslisser Claim Werkeloosheidswet worden.