Een slimme meid is op de e-reader voorbereid


Ik las dat Nicholas Negroponte (de man achter one laptop per child) gezegd heeft de deĀ  fysieke boeken over 5 jaar verleden tijd zijn. Nou denk ik dat dat wel meevalt, met name vanwege de lege muren die dan hier thuis gaan ontstaan. Maar als huidig non e-book reader bezitter moet ik me wel op de toekomst gaan voorbereiden dus. Ikzelf ga een keer per twee weken nog steeds met heel veel plezier naar de Bieb om weer een stapel boeken te halen. De ongedurigheid om als ik thuis kom met die boeken is lekker…ik wil gaan lezen.
Nu kwam ik Calibre tegen (via @Hoof ,op/in Twitter). Calibre is een software pakketje voor e-book management. Mooi vind ik dat je ook nieuws kunt zoeken en kunt toevoegen aan je e-reader. Ook converteren van een book naar de standaard van jouw e-reader en natuurlijk gedegen metadatering.
Programmaatje heb ik dus gevonden, nu nog mezelf overtuigen dat je niet zonder e-reader kunt…dat duur wat langer denk ik.