One minute wonders van de BBC ruilen voor Movietrader?

Movietrader het 1e Film en Verzamel en ruil Spel doet het. Bij mijn eerste bericht daarover vroeg ik me het gamige al af en ook heb ik zoals altijd wat moeite met de gesloten, jemoetinloggen, boring omgeving. Wordt het spel al gespeeld, staan er al (virtuele) rijen voor de deur? Movietrader is out of capacity? Als ik een 12 jarige zou zijn…zou ik er dan zonder opdracht van de juf/meester naartoe gaan vanwege de leuke filmpjes of is er steeds leren en schoolrelatie? Kijk eens hier bij BBC’s oneminutewonders. Daar krijg ik als 12 plusser zelfs wel zin in. Heb het eerste filmpje over de rups even bekeken, een berg informatie maar juist ook een humorvolle snelle film. Daarnaast is ook het gamige/lerige aanwezig, quizzes en verzamelkaarten. Alleen het uiterlijk al, is gelikt en spreekt de doelgroep aan. Ziet er uit als een echte online game…met alle toeters en bellen.
“Dear grade 8 pupils in the Netherlands, become a member at the Oneminutewonders website. Het Engels op de site en in de filmpjes is voor de gemiddelde groep 8er en eerste twee klassen middelbare school is redelijk te doen, zelfs misschien een tip aan docenten Engels?
Blijf me dus afvragen, waarom versnipperen we toch het geld voor digitalisering lesmateriaal over zoveel potjes, sites en initiatieven? Waarom koppelen we nu niet de gamebouwers, site-ontwikkelaars aan onderwijsinhoud? Lever als onderwijs het didactisch principe aan, lever als onderwijs inhoud aan en laat de mensen die het veel beter kunnen, ontwikkelen en bouwen. Als voorbeeld voor zo’n worsteling kun je de gedrevenheid van Marc Frencken met zijn idee voor Skillmaster nemen. Hij heeft een idee, is docent met een creatieve kijk, maar heeft geen geld en zeker de techniek niet in eigen huis. Natuurlijk zijn er nog veel meer initiatieven die sterven vanwege geldgebrek en dat is eeuwig zonde. Een goeie programmeur of gamedesigner gaat echt niet als laagbetaalde loonslaaf aan de slag bij onze onderwijsvernieuwende gesubsidieerde clubjes, dus is wat er gebouwd wordt nooit het beste van het beste. Mag het eigenlijk niet zeggen maar ook ik ben maar een eenvoudige HTML-boerin 🙂

Blogged with the Flock Browser

Eén reactie

  1. Hallo Karin,
    Je hebt het probleem bij de strot wanneer je schrijft dat de koppeling tussen gameindustrie en onderwijsontwikkelaars tot stand moet worden gebracht op basis van marktconforme voorwaarden. Dat zou met de huidige onderwijsbegroting ook geen probleem hoeven zijn als op beleidsniveau visionair zou worden gedacht. Een gezamenlijke focus zou een enorme berg geld vrijmaken en velen een hoop werk en frust besparen. Ik ga de jongeren maar eens mobiliseren. Kunnen ze ons laten zien hoe het ook kan.

Reacties zijn gesloten.