Een Evenementmoment.

evenementenSocial Media Week in het Innovatiehuis 5 november
Na het succes van vorig jaar zijn er ook dit jaar op 5 en 6 november activiteiten in het Innovatiehuis in den Bosch rondom Sociale Media in het onderwijs.
Waar ik op mijn andere weblog net iets schreef over Sociaal Kapitaal, is deze activiteit er ook een van.
Als vriend van het Consortium mag ik er op 5 november samen met Ashwin Brouwer en zijn collega Albert van der Meulen aan de slag met deelnemers.
Ik zou zeggen….aanmelden want vol = vol

Edubloggersdiner 10 november
We gaan weer eten maar vooral bijpraten met de Edubloggers.
Ik zie dat er inmiddels 54 aanmeldingen zijn.
Dat is teveel om met iedereen te praten maar in elk geval weer het vooruitzicht op een leuke avond, vol onderwijsharten.
Eigenlijk zouden we wel om kunnen naar de eis dat deelnemers een weblog hebben, want ik zie er nu een aantal mensen bij staan die dat niet hebben. Natuurlijk met  onderwijsharten maar (nog) geen edubloggers.

Onderwijsdagen 12 november
Hier kan ik het wel zeggen, ondanks mijn toezegging om weer te bloggen. Ik blijf het niks vinden dat MBO nog steeds bij het VO en PO gepropt wordt.
Inmiddels zijn een aantal onderwijsinstellingen aangesloten bij SURF en ik vind dat beroepsonderwijs en de manier waarop MBO instellingen georganiseerd zijn beter bij HBO en WO past.
Maar het meest verbaas ik me over de workshops op woensdag 12 november,  Kennisnet en leveranciers beslaat de hoofdmoot van de presentaties. Als er al onderwijsinstellingen zijn die presenteren is het samen met of verbonden aan.
Daarnaast, nou ben ik vaker op zulke bijeenkomsten….what’s new?
Bij het tikken van deze post, heb ik er eigenlijk al niet zo veel zin meer in. Als hoofdredacteur en blogger heb ik ja gezegd, maar als Karin Winters zeg ik…nee laat maar.
Misschien is het, omdat ik het gevoel heb dat er niet geleerd wordt van voorgaande jaren en er met de feedback (die niet alleen ik gegeven heb) niets gebeurt.
Lekker door blijven gaan op de ooit ingeslagen weg want wij van WC eend!

I&I Congres 19 november.
Verrassend genoeg zag ik mijn naam staan tussen de presentatoren, er was even een mailtje in de drafts blijven hangen.
Zal ik daar eens proberen te duiden wat de veranderende rol en inhoud van informaticalessen in het Voortgezet onderwijs zijn? Worden er nog informatica lessen gegeven trouwens?
Natuurlijk ga ik naar MediaPlaza in Utrecht, netwerken is net werken!
Inschrijven kan trouwens hier