Edubloggersdiner en de Edublogpin

De onderwijsdagen doen het zonder mij dit keer of liever gezegd…ik laat ze dit jaar voor wat het is.
Deze werkdag dag heb ik zeer nuttig besteed, naast het gewone werk dan wel te verstaan.
De definitieve bèta versie voor de ICT bekwaamheidsscan is net klaar, deze kan ik dan volgende week voor het eerst uitzetten bij de opdrachtgever. Gewoon om eens te zien of er iets uit de gegevens te halen is.
Nog even terugkijken naar het 10e Edubloggersdiner.

Gisteravond vond in Utrecht het 10e Edubloggersdiner plaats. Met ruim 60 deelnemers was de opkomst ongekend hoog. Voor mij waren er veel oude maar even leuk ook veel  nieuwe gezichten onder de deelnemers.
Offline en geanimeerd wisselden ze onder het genot van een drankje (dank Kennisnet voor het rondje!) en een Indisch hapje kennis en ervaring uit.
Zag vandaag op Twitter al weer vragen over wat en hoe voorbij komen.
Een van de hoogtepunten van de avond was het uitdelen van Edubloggerspins.
Een anonieme weldoener heeft voor alle edubloggers die in de  enige echte edubloggerslijst staan een kleine pin laten maken, @sienjaal (Paul Laaper) fungeert spreekbuis van de weldoener en deelde ook de eerste pins uit. De door Jelmer Evers ontworpen Edubloggersbadge is ook gebruikt voor het ontwerp van de pin.

De eerste serie is gisteren opgeprikt bij de aanwezige bloggers. Binnenkort zal er bekend gemaakt worden hoe de mensen die er niet waren aan de pin kunnen komen. De weldoener heeft namelijk geen portokosten gesponsord, dus we gaan ze niet zelf per post versturen.

Voor mezelf was het weer een bevestiging dat de energie die Willem Karssenberg en ik samen steken in de edubloggerslijst en de edubloggers.nl website niet voor niets is.

Daarnaast word ik ook wel erg blij van de blog onderwijswijven, waar steeds meer bloggers aansluiten en afgelopen zaterdag zelfs een artikel van een blogger in het NRC verscheen.
Stond de naam en de link naar onderwijswijven er eigenlijk wel bij?

Zo nu terug naar het leven van alledag….met nog even nagenieten.
Mooi he??

edubloggerspin(dank Herman van Schie voor de foto)