Edubloggers.nl eindelijk eens doorgepakt.

Omdat Willem Karssenberg heel veel tijd gestoken heeft in het verzamelen van veel Nederlandstalige weblogs die met onderwijs te maken hebben, kon ik er niet meer onderuit edubloggers.nl moest af.
Al een paar jaar heb ik het domein met webhosting klaar staan maar telkens bleef het hangen bij een eerste pagina.
Ooit sprak ik met John van Dongen over het feit dat je als groep niet goed vindbaar bent en ook als er werkelijk eens iets gezamenlijks opgepakt zou moeten worden er een plaats voor zou moeten zijn.
Nu ben ik lui en niet heel geduldig, dus steeds bleef het bij ik moet het eens doen.
Vandaag heb ik mijn laatste vakantiedag gebruikt om edubloggers.nl te vullen met RSS feeds (bijna allemaal gevonden) om met name mensen die door de bomen het bos niet zien eens op 1 plaats de massa gedeelde kennis te laten zien.
Wat mij betreft een mooi begin van een verzameling zonder filtering. Persoonlijk vind ik het jammer dat somsbloggers ondergesneeuwd raken door veelbloggers. Random RSS feeds zou ik nog kunnen proberen maar denk dat dit een mooie start is.
Op de site van Trendmatcher is er een formulier geplaatst om aanvullingen en nieuwe weblogs aan te geven.
Met name voor onderwijsmensen die niet heel vaak en actief blogs lezen zou deze site een mooie start kunnen zijn om blogs te gaan lezen. Voor de edubloggers lijkt mij dat het aantal bezoekers op hun eigen weblog groter zal worden.
Trouwens de feeds heb ik met Feed.informer.com gemaakt en de gegenereerde code geplakt in de pagina’s.