e-portfolio bijeenkomst stEPs bij NEN

Wat mij betreft mag de e er wel vanaf, net zoiets als digitale didactiek of didactiek. Het kan niet meer zo zijn dat wij in 2010 spreken over een onderscheid papieren of digitaal portfolio. Het is gewoon digitaal (punt.)
Afijn dat gezegd hebbend, vanmiddag was er een zeer goede bijeenkomst die ging over het portfolio, de NTA 2035 next stEPs. NTA staat wat mij betreft voor NEN light. Dat betekent dat we landelijke technische afspraken maken over een portfolio en de technische uitwisselstandaarden. Daar stopt ook het verhaal. Gelukkig is dit MIJN WEBLOG en dus een beetje MIJN PORTFOLIO dus kan ik iets vinden, kom bij mij niet aan over Triple A, standaarden en techniek…er zijn heel goede mensen die daar iets van en over vinden. (wedden dat Jef er een prachtige zakelijk verhaal over schrijft!)
Ik wil gewoon als Karin Winters vastleggen wat ik kan, wat ik gedaan heb en waar ik naartoe wil. Ik ben eigenaar van MIJN portfolio en ik kan beslissen met wie ik wat deel.
In elke fase van mijn leven leer ik iets, doe ik ervaringen op en wordt ik ook nog eens “echt” gewogen en beoordeeld. Dat alles wil ik in mijn Portfolio verzamelen, in kunnen pakken en mee kunnen nemen..onafhankelijk van mijn school of bedrijf.  Makkie toch?
Maar wat is nou mijn intrinsieke waarde? Waarom vul ik mijn portfolio en waarom houd ik het actueel? Ik ken de #container gewoonte van sommige MBO opledingen (stop maar in je portfolio) en ook EVC procedures en certiferingstrajecten.
Daarover heb ik vanmiddag net niet genoeg gehoord…maar de eerste stappen zijn er, de wil is er en de verbindingen liggen er.
Persoonlijk (maar daar is een blog voor) was ik onvoorstelbaar gecharmeerd van Theo Mensen de dagvoorzitter…een man die lacht met zijn ogen en warmte uitstraalt en een onvoorstelbare drive heeft.
Ook de ruimte en tijd die er was vanmiddag om uit te wisselen, te praten en te netwerken was zeer inspirerend en zeker voor herhaling vatbaar.
Maar…de terugreis in de file/uit de file was zoveel meer inspirerend…wat nou als je je portfolio als gewone datingtool ziet…als werknemer en werkgever…zoek je toch gewoon verkering..wedden dat je veel moeite doet om je portfolio op te poetsen en actueel te houden!
Een ding weet ik zeker…ik wil erbij zijn, blijven en betrokken zijn..dit is de toekomst van een lerende en werkende wereld!

2 reacties

 1. De jeugd portfolio’t er al behoorlijk op los.
  Het Hyves’t, Linkedin’t, Blog’t, twitter’t ed
  Dus sluit er op aan.
  Als je de boel zoveel mogelijk open zet dan lukt het wel
  Inholland heeft al 3 keer een portfolio gebouwd
  De bouwer snapt het onderwijs niet, de software werkt niet goed, de studenten gebruiken het verkeerd, de handleiding is niet goed beschreven, docenten willen het niet gebruiken en het werkveld weet het niet. dus koppel al die mooie dingen die je hebnt en er zjn tot 1 portfolio

 2. @Wilke…ik durf (zakelijk) de uitdaging aan te gaan…probleem is dus aan elkaar knopen van informeel leren aan formeel scoren. Kom maar op!

Reacties zijn gesloten.