E-coaching voor jongeren met Skolarz

Een hele mail gekopieerd en geplakt….. waarom moeilijk doen.
“Skolarz is een nieuw initiatief, dat mede dankzij subsidie van het Ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Zaanstad tot stand is gekomen. 
De site www.skolarz.nl is een online coachingsplatform voor jongeren (14-23) die bezig zijn met het kiezen van een vervolgopleiding of een beroep. Sinds januari van dit jaar is Skolarz actief. Kiezen voor je toekomst is de afgelopen jaren veel complexer geworden. Het aantal functies is enorm toegenomen, evenals het aantal opleidingen. Om toch een passende keuze te maken, is het belangrijk dat de jongere een reĆ«el beeld heeft van de opleiding of het beroep. Dat hij weet wat hem te wachten staat. Dat voorkomt teleurstelling. 
Via www.skolarz.nl komen jongeren in contact met coaches die hen informeren over een beroep of opleiding; die hen begeleiden bij het maken van een passende studie- of beroepskeuze; die hun netwerk aanbieden en zo voor de jongere een kruiwagen zijn.
Bijzonder aan Skolarz is, dat het initiatief bij de jongere ligt. In het coachcenter gaat de jongere zelf op zoek naar een coach die ervaring heeft op het terrein waar zijn interesse naar uit gaat. Vervolgens benadert de jongere zelf de coach.”
Ik ben heel benieuwd of dit initiatief vruchten afwerpt, mijn e-coaching bij de Volkskrant loopt voor geen meter, ligt meer aan mij natuurlijk. Hou meer van persoonlijk gesprek, maar wie weet is de drempel voor jongeren nu minder hoog.

Blogged with the Flock Browser