DutchonBETT 2: Beursbenen

In no time waren we vanmorgen op plaats van bestemming. Eindpunt/eindpunt met een sneltram/trein. Weer bleek daaruit hoe mijn prive Mr.Guide Willem (aka Trendmatcher) prima keuzes gemaakt had.

De BETT is een giga onderwijs en technologiebeurs, waar in mijn ogen, de wereld van onderwijstechnologie zich laat zien. Scandinavie, Korea (daarover morgen meer), Hongarije (huh?), Arabische landen (huh kwadraat), Isreal en ook Nederland (ook daarover morgen meer) laten zien wat de stand van zaken is. Nou ja, stand van zaken in de hoofden van techbdrijven en startups is. Natuurlijk ook de Googles, Microsofts en andere technologiereuzen steken er bakken geld in om zich hier te laten zien.

We hebben een rondje van buiten naar binnen gemaakt en morgen ga ik nog wat meer tijd nemen om de echte leukies te bekijken en bevragen.

Ik heb geprobeerd neutraal te kijken naar het verschil tussen Google (education) en Microsoft EDU en begeef me op glad ijs als ik zeg dat mijn voorkeur (typend op een Chromebook) uitgaat naar de eerste. Ik nam deel aan een 20 minuten sessie van Google Classroom en genoot van de mogelijkheden. Dit is zo gebruiksvriendelijk en er zijn zoveel mogelijkheden. Maar goed….ik hou me toch op de vlakte, omdat ik te weinig tijd genomen heb om echt dieper te vergelijken. Ook (maar dat zal zijn omdat er tegelijkertijd een Apple Event is) zag ik heel weinig Apple. Oh ja…. ik zag wel Maurice de Hond, dat is toch ook Apple?

Opvallend?
Botjes, Bitjes, Arduino’s alle afgeleiden van de Microbit en het hele nieuwe ecologische systeem dat daaomheen aan het ontstaan is. Scratch, Python, en meer coding. Knutselbotjes, Knuffelbotjes, Rotbotjes, Blokkies, en wat je er nog meer van kunt bakken. Strijkkralen, 3d dingen, VR Brillen (van slecht tot matig)…. Interactieve vloeren, nieuwe ontwikkelingen met beamervarianten en heel veel borden en cloudoplossingen.

Wat me nog meer opviel

Het rondje bij Prowise, wat timmeren die aan de weg (reclametweet).

Pi-top (link volgt)

Hey!U (link volgt) een soort schermpjes dat gepresenteerrd wordt als Big Brother, dat bij mij meer losmaakte van…wauw interactiviteit op een andere manier. Luqo (Nederlands) (link volgt) Veel te veel voor 1 dag. Dus….aan het bier. En ja beste lezer een sublieme Fish en Chips en omdat mijn Mr.Guide opgelet had… eten en drinken besteld en opgegeten voor 9 uur met 50% korting. Na het eten nog een rondje stad gedaan om een foto voor de #PHOT te maken…..en nu aan de warme chocomelk. Tot morgen.

Eén reactie

  1. Klinkt heel interessant Karin!! Leuk hoe je het beschrijft en dat je ons daarmee op de hoogte houdt.

    Anthony

Reacties zijn gesloten.