Druk op de any key

Ik noem het bankhangen met de TV aan.  
Nou ja met Netflix, HBO+ of Disney+ aan, want TV kijken doe ik zelden.  De reden dat ik geen TV meer kijk is dat de praatshows en Wannabee BN meuk mij de neus uitkomen. Hoewel ik fan ben van bijvoorbeeld Masterchef Australië, trek ik Masterchef Nederland met die BN’ers helemaal niet. (Daarbij komt dat ik echt bijna niemand herken, maar dat komt natuurlijk omdat ik geen TV meer kijk.)

Bingewatchen: is een term die wordt gebruikt om het gedrag te beschrijven waarbij iemand meerdere afleveringen van een televisieserie of een reeks films in een kort tijdsbestek bekijkt, meestal achter elkaar en zonder langdurige onderbrekingen. Dit fenomeen is populair geworden met de opkomst van streamingdiensten, zoals o.a. Netflix.
chat.openai.com

Bingewatchen…..HEERLIJK!

Inmiddels heb ik de 16 seizoenen van Criminal Minds uitgezeten en heb ik nog wat aanverwante series van dezelfde strekking in de kijklijst staan. Amsterdam (de serie over een ziekenhuis) ER (ook weer een ziekenhuis) en the X-files.
Echt zitten ging ik voor The Game of Thrones en eigenlijk nog veel meer series, zolang het maar thriller, detective of Science fiction is.
Startrek staat dus op mijn lijst om eens een heleboel afleveren van terug te kijken.

Eigenlijk is het niet echt Bingewatchen, want eerlijk gezegd kijk ik niet de hele tijd, het staat gewoon aan en speelt af.
Totdat de TV zegt: Druk op de any key om te annuleren

Het gaat om geluid in huis
Omdat ik alleen woon en de avonden dan best lang zijn, zeker in deze donkere tijden, is het gewoon extra geluid in huis.
In de kerstperiode neem ik zelfs een abonnement van een maand op Prime om daar te kunnen inhalen (Jammer dat de Bosch serie afgelopen is) en omdat die periode alles wel erg leeg en stil is in huis.
Wees gerust, ik zet de buis pas rond 8 uur ’s avonds aan, want tot die tijd is er genoeg anders te doen.

Eerlijk gezegd…..het is eigenlijk zonde van de tijd om zo op de bank te hangen en telkens op nieuwe aflevering starten en intro overslaan te klikken.

Misschien wordt het tijd om eens na te denken over een echte hobby.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.